Porazbijali prozore na rovinjskoj školi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maloljetnik i 18-godišnjak iz Rovinja sumnjiče se zbog dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari, a maloljetnika se dodatno tereti za jednu krađu tijekom srpnja i kolovoza u Rovinju. Naime, dvojac je proteklog tjedna u noći sa četvrtak na petak razbili tri prozora na osnovnoj školi u Omladinskoj ulici i čak osam prozora na osnovnoj školi u Ulici Stanka Pauletića u Rovinju.

Materijalna šteta na dvije škole iznosi više tisuća kuna. No, pored razbijanja stakala na školama dvojac je istu noć provalio u zgradu u Vrsarskoj ulici. Iz zgrade su na štetu 22-godišnjaka iz Rovinja i maloljetnog hrvatskog državljanina ukrali dva bicikla vrijedna nekoliko tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja rovinjska policija je utvrdila da je maloljetnik počinio krađu 8. srpnja na parkiralištu Ulice Luja Adamovića tako da je ukrao bicikl koji je bio zaključan na nosačima automobila. Austrijski državljanin (55) oštećen je za nekoliko tisuća kuna, a protiv dvojca slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter