Poraz umaških rukometašica

Julijana Žuliček (Umag) (M. MIJOŠEK)
Julijana Žuliček (Umag) (M. MIJOŠEK)

Adriana Prosenjak, Jasenka Pilepić i njihove igračice su uzdignutih ruku dočekale kraj utakmice nakon što je Zamet u derbiju susjeda uvjerljivom potopio Umag, osvojivši toliko nužne bodove samopouzdanja na početku prvenstva.

Obnovljeni i pomlađeni Zamet počeo je s bivšom Umažankom Selenom Milošević na lijevom vanjskom i baš je ona pogotkom svom Umagu otvorila reviju golova. Gošće su u 13. minuti anulirale zaostatak golom Žuliček (6:6). Riječanke su međutim brzo reagirale, Milošević i Bunić su opet odvojile domaće od Istranki. Zamećanke su Seleninim daljinskim projektilima odmaknule na 13:10, do odmora je 13:11.

U 34. minuti domaće su opet stekle tri koraka prednosti, par minuta potom je Milošević svojim sedmim golom ostvarila šest razlike, 18:12. Riječanke su puno vremena prije kraja, u 45. minuti počele najavljivati pobjedu, kad su Plahinek iz igre i Gugić iz sedmerca poentirale za velikih 21:13.

Utakmica 1. kola: Zamet - Umag 24:19 (13:11). Dvorana na Kozali. Gledatelja 100. Suci Lovrić (Zagreb) i Tanasić (Dugo Selo).

ZAMET: Paurević 1, Plahinek 5, Jerčinović, Mičijević 2, Gvoić 1, Tabar, Milošević 8 (3), Toto 2, Strukar, Bunić 2, Tus, Bukvić, Stakorić, Gugić 3 (3), Šegota.

UMAG: Žuliček 3, Imamović 1, Rajić 3, Matošević 2 (1), Jerković 2, Špoljarić 2, Pavić, Maras, Gašić, Vidović 6.

Isključenja: Zamet 4, Umag 4 minute. Sedmerci: Zamet 6 (5), Umag 3 (1). (I. D./NL)


Podijeli: Facebook Twiter