Poraz Istre u Rijeci: Tomića ništa nije iznenadilo

Goran Tomić (D. MEMEDOVIĆ)
Goran Tomić (D. MEMEDOVIĆ)

Utakmica 2. kola Prve HNL: Rijeka - Istra 1961 4:1 (3:0). Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 3.327. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Strijelci: 1:0 Gavranović (6'), 2:0 Bezjak (7'), 3:0 Bezjak (28'), 4:0 Gavranović (55'), 4:1 Roce (65'). Žuti karton: Polić (Istra 1961).

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Mitrović, Elez, Žuta, Maleš, Bradarić (od 85. Čanađija), Matei (od 53. Vešović), Gavranović (od 73. Mišić), Tomasov, Bezjak.

ISTRA 1961: Ivušić, Mišić, Gojković, Georgiev, Jurkić, Stepčić, Polić (od 77. Burić), Hong (od 89. Bouhna), Collins (od 53. Trojak), Roce, Ljubanović.

Nogometaši Istre 1961 uvjerljivo su u drugom prvenstvenom kolu poraženi na gostovanju u Rijeci. Znali su i oni najveći optimisti u pulskim redovima da se odlazak na Rujevicu može svrstati u kategoriju "put bez nade", jer nakon domaćeg poraza od Osijeka i smjene na trenerskoj klupi kao logičan odgovor na startno razočaranje, na "Drosini" se proteklih dana razmišljalo o svemu, samo ne o susjedskom derbiju. Nisu se Riječani željeli zadovoljiti s minimalnih 1:0, rezultatom kojim su u prošloj sezoni triput svladali Puljane, uz 2:0 u posljednjem kolu. Ovoga su puta bili nemilosrdni i u "igri mačke i miša" već su u sedmoj minuti vodili 2:0, a do odmora s tri pogotka nokautirali jako slabe goste. Goranu Tomiću, koji je s tribina promatrao svoje nove pulene, zorno su pokazali da će morati dobro zasukati rukave želi li od ove momčadi napraviti družinu sposobnu da se, barem donekle, suprotstavi najboljim hrvatskim prvoligašima.

Novi trener Puljana, Goran Tomić, s tribine je pratio poraz svoje nove momčadi. Po završetku utakmice spustio se u svlačionicu kako bi se predstavio igračima i održao kratak govor upoznavanja.

- Ništa me na ovoj utakmici nije pretjerano iznenadilo, upoznat sam s onim što me čeka i nastojim biti pozitivan. To sam rekao i momcima, naglasio da od utorka počinje nova sezona, novi početak i nova prilika za sve nas. Rekao sam im da dignu glavu, jer siguran sam da će sve ovo ubrzo puno bolje izgledati - poručio je Tomić. (I. C./D. R. K.)


Podijeli: Facebook Twiter