Poraz Istre 1961: Veznjaci loše povezali konce

Koprivnica mu ne leži - Stipe Bačelić Grgić (Manuel ANGELINI)
Koprivnica mu ne leži - Stipe Bačelić Grgić (Manuel ANGELINI)

Remi, pa poraz. Hajduk u Puli, pa Slaven Belupo u gostima. Sukladno očekivanjima. Težak raspored i ozljede koje su u završnici pripremnog razdoblja osakatile momčad trenera Igora Pamića uvelike su kumovale takvom bodovnom učinku Istre 1961 nakon dva kola nove sezone Prve HNL.

Slaven Belupo je ovog trenutka u naletu. U četiri su utakmice, po dvije prvenstvene i pretkola Europske lige, upisali četiri pobjede. Pritom su postigli 16 golova. Zato i nedjeljni 1:3 poraz od takvog suparnika valja sagledati i u tom kontekstu. Iako, ne treba bježati od uočenih negativnosti, pogotovo što u subotu na Drosinu stiže najjači - Dinamo.

Srce pulske momčadi funkcioniralo je 20-ak minuta. Do prvog gola. Dotad su bez poteškoća razbijali suparničke akcije, jedino što su sporo razvijali vlastiti napad. Nakon gola uslijedio je potop.

U nastavku se Križmanu u napadu priključio Ahmad Sharbini, ali na semaforu je već svijetlilo 2:0, ubrzo i 3:0 i bodovi su nestali s kišnim kapima. Domaćini su rutinski susret priveli kraju, a zeleno-žuti uspjeli tek uljepšati poraz golom Križmana na asistenciju Prelčeca.

Zakazala je tako ovom prilikom vezna linija, ona na čijoj je snazi pulska momčad odradila sjajnu proljetnu polusezonu i koja je u svim razmatranjima i ove sezone trebala biti pulski forte. Tako će vjerojatno i biti kad se vrati Alen Pamić, kad Linić podigne trkačku spremu, a Bačelić Grgić se vrati proljetnim izdanjima. No, dotad valja pregurati ove dvije utakmice, domaći ogled s Dinamom i gostovanje kod Cibalije koja je prva smijenila trenera ove sezone.

Pored vezne linije, u nedjelju je u Koprivnici zabrinjavala i igra uže obrane. Valja stoga izvući pouke iz ovog poraza i poduzeti sve da bi igra zeleno-žutih protiv Dinama iduće subote u 21 sat na Drosini bila na znatno višoj razini, onakvoj na kakvoj je bilo navijanje grupe Demona koja je potegnula čak do Koprivnice i potom svih 90 minuta navijala za Puljane. (Roberto CAR)

U srijedu u Bujama

Pulski će prvoligaš i ovoga tjedna odigrati prijateljsku utakmicu. Nakon gostovanja u Novigradu prošlog tjedna, zeleno-žuti će sad gostovati u Bujama. U srijedu u 18 sati igrat će protiv domaćeg trećeligaša, dok će tjedan dana kasnije prijateljska utakmica imati okus pravog ispita, jer će na Drosinu doći Bologna.

Ulaznice za Dinamo od sutra u prodaji

Ulaznice za subotnji susret Istra 1961 - Dinamo mogu se od sutra kupiti u pulskim kafićima Samson na Drosini i u Sportskom centru Mirna. Od srijede će se ulaznice prodavati na prodajnim mjestima Glasa Istre u svim većim istarskim mjestima, ali i na glavnoj blagajni pulskog stadiona. Blagajna će biti otvorena od srijede do petka od 15 do 18 sati, dok će na dan utakmice, u subotu, raditi od 17 sati. Cijene ulaznica su uobičajene, 60 kuna za zapadnu tribinu, 40 za istočnu i južnu, te 20 kuna za sjevernu.ž

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA 31. SRPNJA


Podijeli: Facebook Twiter