Poraz Istre 1961, navijači tražili odlazak uprave


Nogometaši Istre 1961 poraženi su na svom travnjaku od Lokomotive 0:3 u utakmici 29. kola Prve HNL. Nogometaši Lokomotive zasluženo su u Puli osvojili tri boda s kojima su trenutno na četvrtom mjestu prvoligaške ljestvice. Gosti iz Zagreba mogli su povesti i u posljednjoj minuti prvog poluvremena u kojoj je golman domaćih Iveša najprije obranio udarac glavom Andrijaševića, a onda zaustavio i odbijenu loptu koju je iz blizine nogom prema golu uputio Grezda.

U 54 minuti domaći nogometaši su propustili idealnu prigodu za postizanje pogotka, jer je Bouhna zamalo zakasnio na loptu koju je s desne strane u peterac gostiju ubacio Haister.

U sljedećem napadu Lokomotiva izvodi korner s desne strane, a Perić glavom prebacuje na drugu stativu gdje ju ponovno glavom zahvaća ponajbolji pojedinac utakmice Franko Andrijašević i šalje ju u mrežu. Domaći su nastojali izjednačiti i ostavljali Lokomotivi puno prostora za kontranapade, pa je u 80. minuti Andrijašević izbio sam pred Ivešu i lakoćom zabio drugi gol. Konačni rezultat postavio je u 84. minuti svojim trećim pogotkom na utakmici Andrijašević.

Gosti su do kraja utakmice propustili još nekoliko prigoda da još uvjerljivije savladaju Istru u čijim je redovima najistaknutiji pojedinac bio vratar Iveša, a navijači su tražili odlazak uprave.

Istra 1961 - Lokomotiva 0:3

Susret 29. kola Prve HNL: Istra 1961- Lokomotiva 0:3 (0:0). Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 697. Sudac: Goran Gabrilo (Split). Pomoćnici: Loparac (Sladojevci) i Berger (Osijek). Strijelac: 0:1 Andrijašević (56'), 0:2 Andrijašević (80'), 0:3 Andrijašević (85'). Žuti kartoni: (Istra 1961), Andrijašević (Lokomotiva).

ISTRA 1961: Iveša, Mišić (od 71. Da Silva), Žižić, Gojković, Jurkić, Vuković, Zlomislić (od 46. Tomić), Bouhna (od 57. Gržan), Đurić, Heister, Varela.

LOKOMOTIVA: Zelenika, Karačić, Prenga, Perić (od 74. Mrčela), Bručić, Pamić, Šunjić, Grezda (od 66. Kolar), Andrijašević, Fiolić, Marić (od 81. Aralica).


Podijeli: Facebook Twiter