Porast kriminala u Sloveniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Po podacima slovenskog ministarstva unutrašnjih poslova, u toj je državi kriminal u stalnom porastu. U odnosu na prošlu godinu to povecanje iznosi cak tri posto, što nije malo, narocito kad se ima u vidu da je povezano s vrtoglavim povecanjem kolicine oružja i eksploziva medu gradanima.

U godini na izmaku u Sloveniji je zablježeno više bombaških atentata: u Kranju eksplozija u nocnom lokalu Million Club, potom eksplozija pod prozorom obiteljske kuce sutkinje u Radovljici, rucna bomba bacena na ducan u Mariboru, bankomat dignut u zrak u Novoj Gorici… Sve je to povezano s organiziranim kriminalom, koji je sve bucniji.

Sve su cešci slucajevi otkrivanja raznih trgovaca oružjem koji prometuju izmedu Slovenije i Italije. Naši susjedi su optereceni i pritiskom veceg broja kriminalnih organizacija koje se bave prodajom opojnih droga, a istarske opcine, poput Izole, predstavljaju vrh lanca. Porast nasilja ogleda se i u vecem broju ubojstava, silovanja i slucajeva pedofilije unutar obiteljskog kruga.


Podijeli: Facebook Twiter