Popusti za raniju kupnju školskih udžbenika

(Vedran KARUZA)
(Vedran KARUZA)

U pulskim knjižarama počele su predbilježbe za kupnju školskih udžbenika. Gotovo većina udžbenika je već dostupna, no pojedini nakladnici, poput Školske knjige, još nisu dostavili svoje. Međutim, napominju iz knjižara, vremena još ima jer se predbilježbe primaju do kraja kolovoza kada zapravo počinje prava gužva i podjela udžbenika.

- Tijekom lipnja već smo zaprimili oko sto predbilježbi, i svakodnevno nam dolaze roditelji kako bi se na vrijeme pripremili i "odradili" tu obvezu prije gužvi ili godišnjih odmora, vele nam iz knjižare Profil Mozaik.

Napomenuli su da je zapravo bolje na vrijeme se pripremiti, a k tome i iskoristiti niz pogodnosti koje se nude. Tako se kod njih, primjerice, ukoliko se predbilježi za kupnju školskih knjiga do početka kolovoza, dobiva na dar rječnik, deset posto popusta na školski pribor i torbe, a moguća je i kupnja do 12 rata.

Pogodnosti je svakako dobro iskoristiti budući da će udžbenici, sudeći prema odluci Vlade o uvođenje pet posto PDV-a, ove godine zasigurno poskupjeti. Mnogi će se roditelji stoga odlučiti na kupnju rabljenih udžbenika, ili će kombinirati nove s rabljenima te na taj način uštedjeti koju kunu. (N.SOFTIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter