Popunjen studij Kultura i turizam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak je zadnji dan upisa na pulsko Sveucilište Jurja Dobrile koji su zapoceli u ponedjeljak za 773 buduca studenta koji su prešli upisni prag, od više od 900 prijavljenih. Velikih gužvi nije bilo buduci da je onaj najveci, Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic", studente upisivao prema utvrdenoj satnici, ovisno o plasmanu na razredbenom postupku.

No, upisi ce se održati i predstojeci ponedjeljak i utorak za buduce brucoše koji su iskoristili pravo da predaju dokumente na još neko sveucilište pa se nece stici upisati u ovom tjednu. Tako ce u utorak nakon zakljucenja upisa biti poznato je li i koliko ostalo slobodnih mjesta na pojedinim studijima.

Vec je sada izvjesno da nakon ovog upisnog roka nece biti mjesta na interdisciplinarnom studiju Kultura i turizam. Slicna je situacija i s uciteljskim studijem na hrvatskom jeziku gdje je prag prešlo njih 63, a mjesta ima za 52 studenta. Unatoc velikom broju prijava na redovni i izvanredni studij predškolskog odgoja na hrvatskom jeziku, mjesta, oko 40, bit ce nakon prvog upisnog roka buduci da je mnogo onih koji na ovom roku nisu prešli prag. Mjesta u drugom roku vjerojatno nece biti ni na jednopredmetnim studijima povijesti i hrvatskog jezika te dvopredmetnom studiju hrvatskog jezika. Najveci broj upisnih mjesta i ujedno prijavljenih studenata je na Odjelu za ekonomiju i turizam, gdje ce ostati mjesta u drugom roku, ali ne i za studiranje na teret ministarstva, a tako ce vjerojatno biti i na vecini ostalih studija. Ipak, treba pricekati službenu objavu slobodnih mjesta.

Mjesta ce na drugom razredbenom roku sigurno biti s obzirom na to da su na raspolaganju 1.122. Na teret ministarstva mogu studirati 353 studenta, 456 mjesta je za redovne studente uz placanje, a 313 za one koji studiraju uz rad te strane studente.

Studiji na kojima ostane mjesta organizirat ce drugi razredbeni rok, a prijave ce se moci predati od 1. do 4. rujna. Objava rezultata predvidena je za 10. rujna, a upisi 14. i 15. te 21. rujna.


Podijeli: Facebook Twiter