Popularnost Hollandea najniža od svih predsjednika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popularnost francuskog predsjednika Francoisa Hollandea pala je na rekordno niskih 20 posto, što je najmanja popularnost nekog francuskog predsjednika otkako se provode ankete 1958., no ni konzervativci s krajnje desnice ne bi ništa bolje prošli da su na vlasti, pokazale su dvije u nedjelju objavljene ankete agencije Ifop.

Po onoj koju prenosi list Le Journal du Dimanche, popularnost Hollandea pala je za tri posto u odnosu na kolovoz kada je socijalistički političar s 26 posto bio najnepopularniji francuski predsjednik ikada u anketama agencije BVA.

Socijalistički predsjednik Francois Mitterand je u prosincu 1991. pao na 22 posto, a najniža popularnost Hollandeova konzervativnog prethodnika Nicolasa Sarkozya iznosila je 28 posto u travnju 2011.

Po drugoj Ifopovoj anketi, provedenoj sredinom studenoga, većina Francuza ne očekuje da bi oporba bolje obavljala posao. Samo 25 posto od 1.003 ispitanika odgovorilo je da bi konzervativna UMP stranka na vlasti bila bolja, a samo 19 posto da bi bolja bila radikalno desna Nacionalna fronta.

List Journal du Dimanche piše kako rezultati ankete pokazuju da su Francuzi, osim što su očajni zbog ekonomske krize, nezadovoljni zbog neodlučnog stila vladanja predsjednika Hollandea. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter