Popularni su prirodni pilinzi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Piling uklanja mrtve stanice te "novu" kožu cini ljepšom sjajnijom, zdravijom i mladom. Modne, kozmeticke i farmaceutske kuce nude nam obilje preparata, krema i tinktura nakon cije cemo primjene, uvjeravaju nas lica s TV-ekrana i magazina, vec preko noci od Pepeljuga postati princeze. No, buduci da su bajke namijenjene onima mladim od šest, a recesija vec, nažalost, stigla, oni stariji od petnaest valjaju se pozabaviti domacom i narodnom bakinom kozmetikom.
Piling od brašna: Kukuruzno brašno pomiješajte sa žlicom šecera ili soli. Smjesi dodajte nekoliko kapi maslinovog ili bademovog ulja. Uz to, da biste kožu nahranili vitaminom A i prirodnim retinolom, pilingu dodajte žumanjak.
Jogurt i sol: Pomiješajte veliku žlicu sitne soli i žlicu jogurta. Smjesu nanesite na kožu i nježno masirajte. Nakon desetak minuta lice isperite mlakom vodom.
Lješnjak i med: Usitnite i izmrvite dva lješnjaka, dodajte limunov sok i žlicu meda. Smjesom namažite lice i nakon nekoliko minuta isperite.
Zobena kaša: Hranjiva zobena kaša bogata je vitaminom E koji iznimno dobro vlaži kožu. Kao piling nježno uklanja necistocu, a kao maska idealan je za osjetljivu kožu.Med i limun: Iscijedite dva limuna te dobiveni sok pomiješajte s medom i dodajte šaku sezama. Smjesu pomiješajte i nanesite na lice te blago trljajte i masirajte.
Kivi i zob: Zgnjecite viljuškom jedan kivi i dodajte mu zob. Smjesom blago masirajte lice i pustite da djeluje pet minuta, nakon cega isperite lice mlakom vodom.
Rajcice i bademi: Dvije srednje velike rajcice narežite i izmiksajte. Dodajte dvije žlice posija od prešanih badema. Smjesu nanesite na lice i vrat laganim kružnim pokretima.


Podijeli: Facebook Twiter