Popratni programi 57. Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popratni programi 57. festivala igranog filma u Puli, Cinemaniac i filmske radionice Pulske filmske tvornice, predstavljeni su na konferenciji za novinare u kinu Valli. O programu ovogodišnjeg, 9. Cinemaniaca govorile su autorica koncepcije i kustosica izložbe Branka Bencic te programska voditeljica Multimedijalnog centra Luka Tea Bicic.

- Izložba Cinemaniac tradicionalno se otvara drugog dana festivala, a to ce ove godine biti 18. srpnja, u 20 sati. Ovogodišnji fokus Cinemaniaca je na Meduklupskom festivalu amaterskog filma u Puli, svima nama poznatom kao MAFAF, koji je postojao od 1965. do 1990. godine, rekla je Bencic.

Tea Bicic je napomenula da MMC Luka vec devetu godinu za redom uspješno suraduje s Pula Film Festivalom te da ocekuje da ce jubilarni deseti Cinemaniac biti zasigurno nešto posebno.

Marko Zdravkovic Kunac, koji je pomagao u radu na arhivi MAFAF-a, smještenoj u potkrovlju Zajednice tehnicke kulture u Puli, kaže: U toj se arhivi nalazi eho povijesti, a sami prikazi ovog grada u tadašnjim filmskim uradcima bude svojevrsnu nostalgiju.

Zdravkovic Kunac je uz Ivana Dobrana i voditelj radionica Pulske filmske tvornice. Radionice su podijeljene u dva dijela, a u sklopu njih ove ce se godine realizirati devet srednjometražnih filmova, koji ce premijeru imati u studenom u kinu Valli.

Prvi dio radionice u kojoj se ucilo o izradi scenarija i redateljskog koncepta održavao se od 28. svibnja do 4. lipnja, a voditeljica predavanja bila je Biljana Cakic Veselic. Drugi dio, u kojem ce se izradivati i montirati filmovi, održavat ce se od 1. do 17. srpnja. Snimateljski tim predavaca predvodi Dinka Radonic, a uz nju filmove ce snimati i Kristijan Burlovic. Voditelj produkcije je Andrija Gvozdic Michl.


Podijeli: Facebook Twiter