Popolana: Unatoč kiši startalo pet utrka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deseta i jubilarna "Popolana", sportsko-rekreativna, humanitarna i zabavna manifestacija, protekla je u znaku kiše. No, usprkos tome, i uz pomoć publike "oboružane" kišobranima i kabanicama s Trga maršala Tita, startalo je čak pet utrka, na kojima je ukupno sudjelovalo oko 180 trkača. Uz domaće, najviše ih je pristiglo iz susjedne Italije, Slovenije i Njemačke.

Pet minuta ranije od ostalih, dakle u 10.25 sati krenulo je start "4. utrke za handbike (handcycle) u dužini od 10-ak kilometra, da bi istovremeno sa startne pozicije krenule četiri ostale utrke: rovinjski polumaraton (21.095 km), prva utrka na deset kilometra, rekreativna utrka na pet kilometara te utrka na jedan kilometra u kojoj su natjecatelji bili članovi rovinjskog Društva osoba s invaliditetom. U utrci na pet kilometra prvi je na cilj stigao rovinjski trkač Daniel Karlović, dok je njegov sugrađanin Duje Marić, pobjedu odnio na utrci od deset kilometra.

Svoje pobjednike imao je 12. rovinjski polumaraton. U ukupnom plasmanu (jer nagrade su dodjeljivane i po dobnim godinama) u muškoj konkurenciji prvoplasirani je Edwin Cheruiyot Melly iz Kenije s vremenom 1:07:32. Njegov sunarodnjak Wycliffe Kipkorir Biwot imao je vrijeme od 1:09:07 a treće plasirani Adriano Ivetić. U kategoriji žena prve tri plasirane bile su Zita Kacser iz Mađarske s vremenom od 1:20:01, druga je Barbara Belušić AK Istra Pula 1:20:31 te treće plasirana Marija Vrajić  AK Maksimir Zagreb s vremenom 1:20:53, za koju doznajemo da će sudjelovati na Olimpijadi u Riu. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter