Popolana: I pješacenjem se pomaže

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugi dan Popolane, humanitarne sportsko-rekreativne manifestacije ciji je ovogodišnji moto "Ja mogu! A ti?" protekao je u znaku pješacenja maratonke Mirjane Kmacic-Pellizzer s prijateljima, clanovima rovinjskog Društva osoba s invaliditetom i Udruge umirovljenika te ostalim gradanima.

Na pješacenje su biciklistickim stazama krenuli od Rovinjskog Sela do rovinjskog Trga maršala Tita, na kojem se odvija veci dio programa Popolane.

Start je u Rovinjskom Selu bio ispred kuce obitelji Juric kako bi se pogledao konkretan rezultat humanitarnih akcija. Naime, obitelj Juric ima dvoje bolesne djece, Ivonu i Blaža, i zahvaljujuci akcijama i donacija, obitelj je uspjela staviti pod krov kucu koja ce biti prilagodena bolesnoj djeci.

Kmacic-Pellizzer i ostali sudionici pješacenja na glavnom su trgu docekani s ovacijama. S ostalim gradanima potom su su se uhvatili za ruke i nacinili krug oko fontane nedaleko od koje su se prodavale posebno dizajnirane majice, loncanice rovinjskih rasadnika i rukotvorine djece iz vrtica. Prikupljena sredstva ove ce se godine donirati Udruzi osoba s invaliditetom, tocnije za nabavku specijalnih stolova za autisticnu djecu koja su se pridružila pješacima na cilju.

U išcekivanju sudionika pješacenja na trgu se neumorno vježbalo. Vježbacima, bolje receno vježbacicama, pridružila su se djeca, a publike, unatoc kiši, nije nedostajalo. I ljubitelji nordijskog hodanja krenuli su u svoje pješacenje s trga, a najmladi su vježbali u društvu šticenika Doma za starije i nemocne "Domenico Perglis".

U sklopu programa održano je i županijsko prvenstvo u podvodnom ribolovu te tradicionalna biciklijada. Sutra ce se pak održati natjecanje u sportskom ribolovu i rekreativnom trcanju, medunarodni reli "Histria Classic", polumaraton te turnir u elektricnom pikadu.

Popolana okuplja oko 1.700 sudionika, 140 sportskih radnika te sto volontera i prijatelja sporta, a organiziraju je Grad Rovinj, gradski Savez sportova, Turisticka zajednica, Maistra, te ostale udruge i sportski klubovi.


Podijeli: Facebook Twiter