Popolana: 1.800 sportaša, rekreativaca i plesača

"Go out and dance" okupio više od 350 sudionika
"Go out and dance" okupio više od 350 sudionika

Nije nam trebala, ali se dogodila. Kiša je posljednja dva, od ukupno tri dana objedinjena u manifestaciju "Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma - Popolana" donijela i promjenu mjesta događanja. Natjecanja u sportskom ribolovu iz sasvim prirodnih razloga nisu bila dislocirana, ali nastup Plesne udruge Roxanne s brojnim gošćama iz zemlje i inozemstva s Trga je preseljen u dvoranu Valbruna zbog kiše. To što su djevojke i djevojčice izvele na parketu bio je spektakl koji je trebao vidjeti čitav Rovinj.

Plesalo više od 350 djevojčica

No, protiv prirode usprkos željama se ne može. U posljednji je trenutak program posvećen Svjetskom danu plesa "Go out and dance" preseljen u dvoranu. Nastupilo je više od 350 izvođača pristiglih iz plesnih klubova Hrvatske - Studio za moderni i klasični ples Slavonski Brod, Plesni klub "Point" Samobor,  Plesni studio Ritam zona Zagreb, Plesni studio Spinbox Novi Marof,  Breaking limits Umag, Univerzalni plesni studio Feel Varaždin, Plesni klub Megablast Velika Gorica, Društvo naša djeca Vodnjan, Plesna grupa The spirit Pazin, Plesni Studio Rosso Latino Pula, Traumatic Arts Zagreb,  Ovalelune Francuska i domaćini manifestacije Udruga Roxanne Rovinj. Zaplesalo se i pokazalo što znaju i umiju.  A znalo se i moglo štošta. One najmlađe sudionice svojim su početničkim koracima oduševljavale roditelje i goste, starije i iskusnije plijenile su pažnju i poglede publike dok su stariji gosti doslovce, sa stolice izbacili okupljenu publiku. Čudo, se dakle ponajviše može pripisati dvjema izvođačicama - Nadi Malusa i Sophie Granjon koje su plešući na šipki bez riječi ostavile gledatelje. Slične reakcije, ali ovog puta s plesom na svili izvele su Tea Žirović i Valentina Barta.

Aleksandar Raić ulovio ugora od 11 kg

U subotu je održano prvenstvo u podvodnom ribolovu te natjecanja u sportskom ribolovu s kopna i sa čamaca. U kategoriji podvodnog ribolova kojeg je organizirao KPA Rovinj sudjelovalo je devet natjecatelja čiji se prostor lova kretao od Lima do Colona. Najteži ulov imao je Danijel Karlović koji je i ovjenčan prvom nagradom. Drugoplasirani je Alen Peteh, a treću poziciju zauzeo je Mateo Ushich. Kurioziteta radi navedimo i da je Aleksandar Raić ulovio najveću ribu- ugora teškog više od jedanaest kilograma.

I dok su jedni ribiči lovili pod morem drugi su, i to članovi Sportsko ribolovnog kluba Meduza Rovinj to isto činili u luci Valdibora i s usidrenih brodica. U kategoriji juniora obala-štap najuspješnija je bila porečka ekipa Zubatac u sastavu Filip Butković i Eris Bestulić, drugoplasiran je Delfin iz Pule s Matijom Vlašićem i Filipom Milovanom, a trećeplasirani članovi SRD Meduza u sastavu Antonio Zanini i Antonio Andrijević. Kod seniora, koji su imali dvanaest ekipa, pobjedu sa skoro jedanaest kilograma ulovljene ribe osvojili su članovi kluba Baraj iz Vrsara - Dušan Sanković i Vedran Hrelja.  Ulov od oko 9,2 kilograma imali su Valter Sponza i Sanjin Soldatić iz Meduze, dok su nešto manje oko 9,1 kilogram a time i broncu osvojili njihovi klupski kolege Ivan Garbin i Anđelko Komšić.

Start pet utrka nije omela kiša

Nedjelja je, opet bila u znaku kiše. Međutim, trkači potpomognuti publikom ispod kišobrana i  kabanica nisu se dali pa je s Trga maršala Tita startalo čak pet utrka na kojima je ukupno sudjelovalo oko 180 trkača. Doduše, njih oko trideset posto manje nego lani. Uz domaće najviše sudionika utrka pristiglo je iz susjedne Italije, Slovenije i Njemačke.

Valja također podsjetiti i da je na ovogodišnjoj jubilarnoj Popolani sudjelovalo oko 1.800 sudionika, 150 sportskih radnika i dvjestotinjak volonter i da se sve odvijalo pod dirigentskom palicom Saveza sporta Grada Rovinja i u suradnji Grada, Turističke zajednice i Maistre. (NINA ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter