Popodne stiže bura

Jutro u Istri uz obilnu kišu (N. LAZAREVIĆ)
Jutro u Istri uz obilnu kišu (N. LAZAREVIĆ)

U prvom dijelu dana pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz povremenu kišu, a lokalno je moguć i jači grmljavinski pljusak uz obilne oborine. Prema prognozi Istrameta, kako dan bude odmicao tako će se atmosfera postupno smiriti uz dulja sunčana razdoblja. Zapuhat će slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima prolazno jaka bura, na moru zapadne Istre sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 9 do 14 stupnjeva Celzija, dnevne vrijednosti između 16 i 20 stupnjeva Celzija.

Na A1 između Brinja i Otočca pada tuča

Na autocesti A1 između tunela Brinje i čvora Otočac mjestimice pada tuča te se vozi uz ograničenje brzine od 40 km na sat. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu Hrvatske. Mogući su odroni. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Magle ima i na dionicama autocesta:  A1 između čvorova Lučko i Karlovac, čvora Otočac i tunela Sveti Rok, čvorova Vrgorac i Karamatići,  A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2 te A10 Čarapine-Ploče.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 prije čvora Novigrad u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) kroz mjesta Trsteno i Brsečine, zbog radova, svakodnevno od 7 do 17 sati vozi se jednim trakom, naizmjence.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Bregana (kolona je oko 500 m) i Pasjak.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Katamaran na liniji Split - Hvar - Prigradica - Korčula plovi bez pristajanja u luku Prigradica.

Od ponedjeljka, 3. listopada 2016. godine Jadrolinija prelazi na izvansezonski red plovidbe. (GI, Hina)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter