Poplave odnijele jedan život u Napulju, tri u Francuskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon tragicnih posljedica koje je olujno nevrijeme ostavilo u Genovi, frontalni poremecaj s popratnim poplavama premjestio se u nedjelju prema podrucju Napulja, gdje je jedna osoba poginula kada se stablo srušilo na njezin automobil, izvijestile su mjesne vlasti.

Spasilacke ekipe izvlacile su velik broj automobila zarobljenih u blatnim bujicama i u vodi koja se izlila iz rijecnih korita, napose u Pozzuoliju, u predgradu Napulja. Poplavljeno je i više napuljskih crkava pa nije bilo nedjeljne mise. Otkazana su tri leta u zracnoj luci, za Veneciju, Atenu i Bukurešt, a šest letova je kasnilo.

Zbog lošeg vremena vlasti su odgodile prvoligašku nogometnu utakmicu izmedu Napolija i torinskog Juventusa.

Nevrijeme nije poštedjelo ni otok Sardiniju gdje je puhao jak vjetar zbog kojega su poremecene trajektne linije. Na podrucju Cagliarija, glavnog sardinijskog grada, palo je 53 mm kiše nakon dvomjesecne suše, zbog cega su poplavljeni podrumi i ceste u tome gradu.

Na sjeveru zemlje, u pokrajini Piemonte, vlasti i dalje prate rast vodostaja rijeke Po. Škole u Torinu i okolici sutra ce biti zatvorene. Porast vodostaja rijeke uzrokovao je djelomicni prekid željeznicke veze izmedu Torina i Savone.

Obilne kiše i poplave na jugu Francuske tijekom vikenda su na evakuacije primorale šest stotina ljudi, a tri su osobe poginule u nesrecama uzrokovanim nepogodama. U podrucju pogodenom nevremenom prelile su se rijeke i poplavile ulice i kuce.

Par 71-godišnjih umirovljenika umro je u noci na nedjelju od trovanja ugljicnim monoksidom u mjestu Bagnols en Foret dok su pokušavali izbaciti vodu iz podruma, priopcila je policija. Policija je pronašla i tijelo 51-godišnjeg beskucnika kojega je bujica odnijela s mjesta na kojem se ulogorio u regiji Herault.

Duž obale i u Alpama evakuirano je vec oko 600 ljudi, rekle su vlasti. Vatrogasci su pomogli spasiti oko 1.200 ljudi koji su se zbog nevremena našli u opasnosti, a u spašavanju oko 30 osoba koristili su i helikoptere. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter