Poplave na jugu Španjolske, šestero mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje šest osoba smrtno je stradalo u petak u Andaluziji te u području Murcije nakon poplava izazvanih obilnim kišama koje su pogodile jug Španjolske i izazvala stotine evakuacija.

U Andaluziji kao i u susjednoj regiji Murciji kiša je za sobom ostavila bujice blata po ulicama nekoliko sela, olupine prevrnutih automobila, ceste neprohodne zbog vode, srušeni cestovni most, te rijeke izlivene iz korita.

Nakon što se u petak ujutro jedna 80-godišnja žena utopila u Alori, blizu Malage u Andaluziji, regionalne vlasti objavile su još dva smrtna slučaja - jednog muškarca i jednu ženu pronađene mrtve u automobilu na lokalitetu Cuevas de Almanzora, sjeverno od Almerije.

U regiji Murciji jedna je djevojčica smrtno stradala kao i dva muškarca.

"Dvoje mrtvih je u sektoru Puerto Lumbreras, pronađeni su u dva automobila, 65-godišnji muškarac i 10-godišnja djevojčica", kazao je glasnogovornik vlade Murcije. Još je jedan muškarac pronađen mrtav u automobilu u provaliji.

Približno 600 osoba evakuirano je iz svojih domova u Andaluziji, od kojih 300 u području Malage i 280 u Almeriji, prema podacima hitnih službi Andaluzije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter