Poplave i odroni zatvorili ceste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru i Lici, izvijestio je jutros HAK

Zbog poplava zatvorene su ceste: D24 Varaždinske Toplice-Ludbreg (obilazak preko Varaždina, D3 i D2), D36 Pisarovina-Jamnička Kiselica, Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko i u mjestu Koritinja, ŽC3121 Hrastelnica-Palanjek, ŽC3156 Žažina-Mala Gorica, ŽC3041 u mjestu Mostari, ŽC2085 Ivanec-Jerovec, ŽC2084 Kaniža-Jerovec (grad Ivanec), ŽC3085 Stara Plošćica-Ivanska (obilazak Ivanska– Brezovac-Obrovnica– Međurača–S. Plošćica), ŽC3282 Orlovac-Dražica, ŽC2231 Draganec-Farkaševac, ŽC3283 Sišćani-Zdenčec, ŽC5130 Zalužnica-Doljani, ŽC3253 Košutarica-Mlaka, ŽC3041 Kloštar Ivanić-Vrbovečka Dubrava.

U Zagrebu na Aleji Bologne od križanja s Alejom Seljačke bune do čvora Jarek, zbog sanacije klizišta zatvoren je kolnik u smjeru zapada (Zaprešića), vozi se dvosmjerno istočnim kolnikom. Vozači se mole za strpljenje i upozoravaju da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

Zbog odrona u Šaši za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D74 Šaša-Bednja. Obilazak je Šaša-Vrbno-Macelj-Bednja, i obratno.

Na graničnim prijelazima Bajakovo, Županja i Stara Gradiška pojačan je ulazak, a na Kaštelu i Macelju izlazak osobnih vozila.

Na ugroženim područjima Varaždinske županije voda se povlači

Na ugroženim područjima općine Maruševec i Vidovec te grada Varaždina rijeka Plitvica se povlači i vodostaj je u laganom opadanju.

Još su uvijek ugrožena naselja Hrastovljan, Madaraševec i Čičkovina u općini Donji Martijanec, Dubovica i Kapela Ludbreška u općini Veliki Bukovec te naselja Luka i Priles u općini Sveti Đurđ, doznaje se u varaždinskom Centru 112.

U Hrastovljanu, Madaraševcu i Čičkovini poplavljeni su podrumi 15-ak kuća. 

Općina Donji Martijanec organizirala je u osnovnoj školi prihvatni centar u slučaju potrebe zbrinjavanja stanovništva. U pripravnosti je i liječnički tim za pružanje hitne pomoći lokalnom stanovništvu. 

U nekoliko naselja u općinama Veliki Bukovec i Sveti Đurđ poplavljeno je 40-ak kuća.

Prema informacijama iz Centra 112 rijeka Bednja se također u gornjem dijelu toka povlači u korito pa je državna cesta D-24 od 9.30 ponovno otvorena za promet.

I dalje je zatvorena za promet pruga na relaciji Varaždin - Novi Marof zbog klizišta i odrona na prugu između mjesta Sveti Ilija i Krušljevec. Promet se na toj dionici obavlja autobusima.

Za promet su do daljnjeg zatvorene županijske ceste Ključ - Novi Marof, Kapela - Mali Bukovec, Šemovec - Jalžabet te lokalne ceste Šaša - Jesenje, Gabrinovec - Križevci i Martijanec - Hrastovljan. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter