Popio gutljaj vina i umro za stolom kafića

Kafić Televizija u kojem je iznenada preminuo stariji muškarac (M. SARDELIN)
Kafić Televizija u kojem je iznenada preminuo stariji muškarac (M. SARDELIN)

Nesnosne vrućine, potpomognute kroničnim bolestima često i poodmakloj dobi, u najvećem su istarskom gradu u ponedjeljak uzele svoj danak. Iako je naša redakcija čula mnogobrojne priče o iznenadnim smrtima na pulskim ulicama uspjeli smo potvrditi samo jedan od tri slučaja koja su se navodno dogodila u razmaku od par dana.

Riječ je o 79-godišnjem Puljaninu koji je u ponedjeljak oko 11 sati na terasi kafića Televizija u Flanatičkoj ulici naručio decilitar vina i popio gutljaj te preminuo. Mrtvozornik je utvrdio da je stariji Puljanin umro prirodnom smrću kojoj su pridonijeli poodmakla dob i nesnosne vrućine.

Djelatnici kafića rekli su nam da se je ovo prvi put da je netko umro u njihovom ugostiteljskom objektu, no s obzirom da je riječ o starijoj osobi, te da su temperature gotovo 40 stupnjeva Celzija, takve smrti, nažalost, više nisu novost. Dodali su da preminuli nije bio uobičajeni gost.

"Bilo je užasno sparno već ujutro. Čovjek je došao sam, sjeo na terasu i naručio decilitar vina. Čim je konobar donio piće, stavio je novac na stol i gucnuo vino. Nedugo zatim počeo je klimati glavom i opustio se. Došli smo do njega i vidjeli da nešto nije u redu te smo odmah pozvali hitnu pomoć. Mislili smo da je još živ, ali kada su ga medicinari pregledali, rekli su da je preminuo. Žao nam je da je na ovaj način umro", kazao nam je jedan djelatnik kafića.

Priču da je u istoj ulici preminuo još jedan muškarac nismo uspjeli dobiti iako smo obišli okolne lokale i trgovine. Saznali smo pak da je na Giardinima hitna medicinska pomoć proteklog tjedna oživljavala jednog muškarca te da ga je nakon više od dvadeset minuta odvezla živog u bolnicu.

No, zanimljivo je ipak spomenuti da se slučaj iznenadne smrti za stolom kafića odigrao baš u istoj ulici u kojoj je terasa kafića Televizija, samo nekoliko desetaka metara dalje, u kafiću Skandal, doduše prije više od šest mjeseci. Tamo je, naime, sredinom veljače za stolom iznenada preminuo Radovan Juričić (61), dugogodišnji predstojnik Ureda državne uprave u Istarskoj županiji koji je tu dužnost obavljao od 2004. do 2009. godine. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter