Popijte u svoje zdravlje!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni dio kod pripreme koktela je isti, samo trebate uzeti pice po izboru i zacin. Prvi korak je izrada sirupa sa zacinom. U tavi zagrijanoj na srednje jakoj vatri pomiješajte šalicu vode, šalicu šecera i dvije velike žlice zacina koji ste odabrali. Kad se šecer otopi, kuhajte petnaestak minuta, a zatim maknite s vatre i pricekajte da se ohladi pa procijedite. Sljedeci korak je izrada koktela. Iako još nismo dogurali do mitskog eliksira vjecne mladosti i zdravlja, sve naprednija medicina uz malo narodne mudrosti cini cuda za uporne i osviještene. Iako je kuhano vino s dodacima lijek iz srednjeg vijeka, mi vam prenosimo pet recepata za zdrave alkoholne koktele koje je osmislila Kristine Subido, glavna šefica cikaškog restorana Wave.

Prvi koktel je mješavina Absolut Vanille (vodka s vanilijom) i lavande. Lavanda je vjekovima poznata covjecanstvu kao sredstvo za opuštanje uma i mišica, a nedavne znanstvene studije potvrduju da miris lavande poboljšava san, tako da je ovo koktel idealan za opuštanje.

Drugi koktel napravite uz pomoc Bacardi Peacha (bacardi s breskvom), dumbira i klincica. ?umbir pomaže pri zaštiti od prehlade i gripe, klincic dodajte radi ukupnog okusa koji se može usporediti s pitom od breskve te uživajte u ovom napitku prepunom zdravih omega 3 kiselina i mangana koji je zdrav za kosti.

Odlican koktel možete napraviti uz pomoc Absolut Citrona (vodka s limunom) i kardama (indijska biljka) koji ce onako egzotican i slatkast zapaliti vaš metabolizam. Ovaj indijski zacin je, takoder, i dobar borac protiv žgaravice pa koktel slobodno popratite pikantnom i za želudac teškom zakuskom.

Pomiješate li Tanqueray gin (vrsta britanskog džina) s bobicama junipera (vrste cempresa) sprijecit cete podizanje šecera nakon obilnog obroka, bar tako tvrde studije, a blaga gorcina daje ovom napitku pravi zimski štih.

Odlucite li se za Hennessy cognac (konjak) i cili, dobit cete savršeni napitak za uživanje u ovim hladnim danima, a ova mješavina ce vas dovoljno zagrijati da se možete otici skijati i goli. Inace, dvije kuhinjske žlice cili praška sadrže 88 posto preporucene kolicine vitamina A, koji osnažuje sluznice i pomaže u borbi protiv virusa koji haraju zimi.

Glavni dio kod pripreme koktela je isti, samo trebate uzeti pice po izboru i zacin. Prvi korak je izrada sirupa sa zacinom. U tavi zagrijanoj na srednje jakoj vatri pomiješajte šalicu vode, šalicu šecera i dvije velike žlice zacina koji ste odabrali. Kad se šecer otopi, kuhajte petnaestak minuta, a zatim maknite s vatre i pricekajte da se ohladi pa procijedite. Sljedeci korak je izrada koktela. Rub caše za martini pospite šecerom i odabranim zacinom. U shaker stavite led, 0,8 decilitara željenog likera i 0,2 decilitra sirupa te malo sode. Dobro izmiješajte i servirajte u cašu – i vaš koktel je gotov!


Podijeli: Facebook Twiter