Popijac i Karamarko najavili istragu Cacica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šef HNS-a Radimir Cacic u HDZ-u je ocijenjen kao najslabija karika Kukuriku koalicije te je jucer bio glavna meta zastupnika HDZ-a tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko najavio je pokretanje kriminalistickih istraživanja vezanih uz Cacicevu kupovinu turistickog naselja Zelena Punta u Kukljici na Ugljanu, a ministar gospodarstva ?uro Popijac rekao je da je Cacic vec i zbog privatizacije Coninga "kandidat kojim se treba baviti ministar Karamarko, jer privatizacijski kriminal ne zastarijeva".

Klub HDZ-a još je dan prije prvog ovogodišnjeg aktualnog prijepodneva u Saboru do u detalje razradio strategiju za otvaranje parlamentarne sezone: žestoka obrana premijerke Jadranke Kosor s jedne strane i frontalni napad na celnike oporbe s druge strane.

- Cacic nam je prva meta jer je zbog nesrece u kojoj je poginulo dvoje ljudi, a posebno zbog cinjenice da je bio u sukobu interesa pogodujuci kao ministar svojim tvrtkama, definitivno najslabija karika Kukuriku koalicije, ispricao nam je uoci sjednice Sabora jedan zastupnik HDZ-a.

Osim napada na Cacica, glavna je zadaca HDZ-ovih zastupnika bila da brane Jadranku Kosor, koja je na sjednici kluba dan ranije tražila od zastupnika da je štite, da vicu i prekidaju oporbene zastupnike, kako se to radi i u drugim parlamentima. Stoga su na svako iole provokativnije pitanje iz oporbe zastupnici HDZ-a vikali, iskljucivali im mikrofone, cak i psovali.

- Dobacivali su mi "p... ti materina", "koji ti je k..."., ispricao je Dragutin Lesar novinarima nakon svog istupa. I sama premijerka, kada joj se nije svidjelo kako joj replicira SDP-ova zastupnica Nada Cavlovic-Smiljanec, doslovno je vikala iz klupe: "Pa šta je ovo?! Šta je ovo?!".

Cacic negira navode

Radimir Cacic tvrdi da nije tocno da je nad njim zatraženo provodenje istrage u vezi s privatizacijskim malverzacijama. Eventualna istraga o privatizaciji Zelene Punte, kaže Cacic, s njim i Coningom nema veze. - Krajnje je vrijeme da zastupnici organizacije koja se istragama pravosudnih organa pokazala kao leglo kriminala i korupcije u hrvatskoj politici prestanu optuživati druge za ono što su sami stvorili, naglašava se u HNS-ovom priopcenju.


Podijeli: Facebook Twiter