Popeye snimili spot za "Eurupu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grupa Popeye ima novi spot za pjesmu "Eurupa" - iako je stvar stara vec pet godina i svim njihovim fanovima vec jako dobro poznata, ako ni po cemu drugom onda po atmosferi koja donekle odskace od žestokih pjesama koje su njihov zaštitni znak, premda u svojoj kolekciji imaju i laganica.

Iako je ritam sporiji, a pjesma je odsvirana na akusticnoj gitari, nije ništa manje društveno angažirana. Radi se o mracnoj viziji buducnosti Hrvatske i Istre pa se tako spominju i Pula i Brijuni, a ta mracna buducnost ceka nas, ako je vjerovati popeyevcima, nakon ulaska u Europsku uniju.

Nakon euforije u vezi ulaska u ovu zajednicu država, a koja nam se redovito skladno servira iz vladajucih i opozicijskih krugova, "Eurupa" stiže kao hladan tuš, pjesma koja ce, nadamo se, nekoga spustiti na zemlju i natjerati na razmišljanje da ni u EU nije sve idealno i da problemi za koje smo sami krivi necemo automatski riješiti pridruživanjem Uniji.

"A sad kad još dode ta j**ena Europa, tako ce nas ogulit da cemo istrulit", kaže se u pjesmi koja pocinje s cinicnim opisom vlastitog dvorišta: "Nikad necu skužit neke fore, zašto smo u k**cu, a imamo najljepše more".

Spot je snimljen u jednom kadru na obali Fažane, a snimatelj i redatelj je Zoran Mikletic iz Pule koji je napravio i spot za pjesmu "Delaj, delaj" gdje su se Popeye udružili s Tamarom Obrovac. Upecatljiv tekst je srocio Igor Ferenac, dok svi zajedno potpisuju glazbu koju je produkcijski ispolirao Samir Kadribašic.


Podijeli: Facebook Twiter