Popeye na INmusic festivalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su u subotu svoj žestoki izricaj predstavili u Crikvenici, pulsko-vodnjanska grupa Popeye nastavlja s intenzivnom promocijom svog aktualnom albuma "Cijena slobode" - ovog petka nastupaju u rovinjskom Monviju, a 21. lipnja dijelit ce u Zagrebu pozornicu s velikanima grungea, Alice in Chains.

Naime, Popeye nastupaju na nultom danu zagrebackog T-mobile InMusic festivala, a uz njih i Alice in Chains, 21. listopada nastupaju još i Kawasaki 3p i The Beat Fleet.

Ovo nije prvi put da Popeye dijeli pozornicu s glazbenim velikanima - vec su nastupali kao predgrupa sastavima Sepultura i Korn, a kako otkrivaju clanovi benda, "svirka s Alice in Chains karika je koja popunjava trojstvo naših uzora".

Osnovani prije deset godina, Popeye su prepoznatljivi po žestokoj glazbi, tekstovima sa snažnim porukama kao i izuzetno energicnim live nastupima. Danas grupu cine pjevaci Gianne i Fere, basist Mrlja, gitarist Žiži i bubnjar Natko.

Uz aktualni album "Cijena slobode", kojeg je najavio singl "Delaj, delaj" koji su snimili s istarskom jazz divom Tamarom Obrovac, u svojoj diskografiji imaju i debitantski album "Domaci benzin" (2003.), na kojem je i hit "Che Bella Citta", za ciju su produkciju dobili nagradu HGU-a.


Podijeli: Facebook Twiter