Popaj i Oliva u Tinjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Tinjanu ce se u subotu prvi put u Istri održati turnir u obaranju ruku - braccio di ferro. Pocetak je zakazan za 19 sati u šatoru u kojem je proteklog vikenda održan Internacionalni sajam pršuta.

Sudionici ce se natjecati u nekoliko kategorija: dame ce se boriti za titulu Istarske Olive, ucenici i studenti za naslov Popaj junior, ljevoruki za Ljevorukog Popaja, dok ce se konopaši, bocari, bajkeri, kamiondžije, automobilisti, politicari i ostali nakon natjecanja u vlastitim kategorijama medusobno natjecati za glavnu titulu - Istarskog Popaja. Tri najbolja natjecatelja u svakoj kategoriji bit ce nagradena medaljom. Sudjelovanje je besplatno.

Program pocinje u 16 sati natjecanjem u potezanju konopa za koje su ekipe vec uglavnom prijavljene. U 18 sati uslijedit ce zajednicka vecera - maneštra s kostima od pršuta koje su organizatori proteklog vikenda sacuvali za ovu priliku, a u 19.30 starta turnir u igri more. Uzbudljiv natjecateljski dan završit ce plesnom zabavom uz Alena Lazarica, a kao šecer na kraju u 22 sata stižu latino-plesacice.


Podijeli: Facebook Twiter