Pop soul diva Paloma Faith u pulskoj Areni!

Paloma Faith
Paloma Faith

Što dobijete kada u jednoj osobi spojite glas Amy Winehouse i Duffy, energiju i seksepil Debby Harry, glamur Mae West i ekscentričnost Bjork? Odgovor se krije iza imena atraktivne britanske glam pop soul dive Palome Faith koja će nastupom u pulskoj Areni 14. srpnja počasiti hrvatsku publiku svojim jedinstvenim glasom i stasom. Njezin nastup, izgleda, daje naslutiti, da nakon dugo vremena, u pulski amfiteatar opet dolaze oni najbolji.

Stas i glas

Bit će to prava glazbena poslastica jer je Paloma Faith velika zvijezda današnjice - u Velikoj Britaniji u tren oka rasprodaje arene kapaciteta 20.000 gledatelja, nominirana je i nastupa na Brit Awardsu i osvaja poklonike gdjegod se pojavi. Neki kažu da je Paloma spoj velikih glazbenih i modnih ikona, a ona je zapravo sve u jednom. Jedinstvena po svemu - pjevačica, diva, autorica, glumica i modna ikona. Zapravo, ima taj osebujan stil koji u sebi miješa pin-up, stil dive iz 50-ih godina i holivudski glamur stvarajući taj jedinstveni retro izgled, koji je u kombinaciji s britanskim akcentom, djevojačkom zanesenošću, moćnim vokalom i autorskim "touchem" stvorio od nje glam pop princezu.

Paloma iza sebe ima tri albuma s kojima su mnogi singlovi završili na vrhovima britanskih top-lista. Njezini albumi imaju platinaste naklade, a ona sa svakom novom pjesmom osvaja liste.

Karte u prodaji od četvrtka

Glazbeni kritičari prvi put su je primijetili kada je 2009. obradila pjesme Amy Winehouse i Duffy u svom retro-soul stilu. Iste je godine objavila debi album "Do You Want the Truth or Something Beautiful?" 2009. godine, koji je iznjedrio hitove "Stone Cold Sober" i "New York". Album je došao na deveto mjesto top-liste u Britaniji, te je kasnije postigao duplu platinastu nakladu.

Tri godine kasnije objavljuje drugi album "Fall to Grace" koji je manje nostalgičan, ali i dalje trese svojim emocijama kao da smo na ljubavnom toboganu, od nebeskih visina do đavoljih dubina i koji se vinuo do broja dva britanske top-liste. Na albumu su singlovi "Picking Up the Pieces" i obrada "Never Tear Us Apart" grupe INXS. Treći album "A Perfect Contradiction" objavljen je prošle godine i do sada je to njezin najuspješniji album. Singlovi "Can't Rely on You" i "Only Love Can Hurt Like This" dosežu vrhove top-lista diljem svijeta. Ako dodamo tome da je radila s velikanima kao što su Nick Cave, Tom Waits i Pharell Williams, teško da itko može osporiti njezin talent i jedinstvenost. Legendarni Paytonovac Terry Gilliam prepoznao je i njezin glumački talent pa joj je ponudio ulogu, doduše sporednu, u svojem filmu "The Imagination of Dr. Parnassus".

Ali tu priči nije kraj, jer su njezini live nastupi fenomenalni, tako da Arena u Puli jedva čeka ugostiti Palomu Faith, i to tjedan dana prije njezina 34. rođendana, a karte su u slobodnoj prodaji već od ovog četvrtka, 22. siječnja. (Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter