Pop, metal, funk, noise i još ponešto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet bendova nastupilo je na drugom festivalu u organizaciji Kluba mladih Gradske radionice - Odjela za glazbena istraživanja, skraceno G.R.O.Z.G.I. Na bini male sale pokazali su se Moc rasute pažnje, Bendover, Udav i Fault, dok su kao gosti nastupili Mortal Divinity. Radi se o kvintetu, još uvijek novih i ne toliko afirmiranih bendova koji su poznati onima koji prate pulsku demo scenu.

Moc rasute pažnje nastavljaju sa svojim pop rockom kojim su zagrijali publiku s obzirom da su nastupili prvi, a u jednoj pjesmi pridružila im se i mlada pjevacica Ines Nožica. Iako nastupiti kao prvi bend veceri cesto nije zahvalna uloga oni su probili led i pripremili teren za nastup Bendovera koji je atmosferu dodatno podigao svojim duhovitim tekstovima i funky ritmovima što je ocito publici jako trebalo.

Kod grupe Udav u rjecniku ne postoji pojam kompromisa, iako su preksinoc barem u pocetku zvucali nešto prijemcivije nego inace, da bi se ubrzo vratili svojem sirovom noise izricaju iako nam je zbilja teško njihovu muziku opisati nekim koliko-toliko preciznim pojmom. Mala sala se bila napunila vec za vrijeme prehotdnog nastupa, a nakon funka valjda je ljudima trebala jedna nezasladena i oštra glazbena žestica koju Udav uvijek servira na svojim koncertima. Sinoc su u svoj set ugurali i obradu „Sweet home Alabama", pa iako je pjevac Darko bio prehladen, to se u nastupu nije vidjelo.

Nakon Udava publiku su dodatno, na svoj nacin, razdrmali metalci Mortal Divinty, jedini od ovih bendova koji ne djeluje u okviru G.R.O.Z.G.I.-ja. Što zbog vlage i kasnonocne hladnoce izvana, što zbog vrucine iznutra, stakla dvorane su se vec bila zamaglila, a Mortal Divinity publiku su unutar sale zadržali svojim thrash i death metalom.

Unatoc cinjenici da je vec polako bilo vrijeme za razlaz, zadnji su nastupili Fault koji su publiku zadržali setom solidnih hard rock pjesama.

Iako su ovo bili neafirmirani bendovi, ne znaci da su bili i neiskusni, s obzirom da svi od ovih koji su nastupili održavaju kondiciju povremenim živim svirkama, netko cešce, netko rjede. Voditelj kluba G.R.O.Z.G.I. Karlo Mirkovic pozvao je sve bendove i izvodace da im se pridruže cime ce dobiti pravo na korištenje prostora u kojem ce moci vježbati, kao i neke druge povlastice. (M. RADIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter