Ponudaci se pravili Englezi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zgrada bivšeg zapovjedništva Hrvatske ratne mornarice na pulskoj rivi za djelatnike Istarske županije bit ce useljiva na ljeto, a ne na proljece, kako je bilo zamišljeno, izjavio je nacelnik županijske Uprave i ujedno voditelj projekta sanacije Valerio Drandic.

Po njegovim rijecima, župan Ivan Jakovcic je unazad nekoliko dana poništio javni natjecaj za odabir najpovoljnijeg ponudaca za unutarnju rekonstrukciju i postavljanje informatickog sustava u uredima zgrade. Posao je vrijedan 731 tisucu kuna. Drandic tvrdi da dokumentacija nije bila u skladu s uvjetima tendera.

- Na natjecaj se na vrijeme javilo nekoliko ponuditelja usluga i svi su imali pripremljenu dokumentaciju. Medutim, u natjecaju se izricito navodilo da svi papiri moraju biti na hrvatskom jeziku. Buduci da se radilo i o nabavi informaticke opreme za umrežavanje ureda, odnosno racunala, svi su ponudaci dali dio dokumentacije na engleskom jeziku. To nas je ponukalo da poništimo natjecaj i da ga ponovimo, izjavio je Drandic.

U Županiji kažu da je prva faza rekonstrukcije interijera trebala biti gotova do pocetka ljeta. Sada ce se ti poslovi odužiti.

- Prema natjecaju koji ce opet biti objavljen za koji dan, kad isteknu zakonski rokovi žalbe na ovaj poništeni, radovi bi trebali trajati 30 dana. To znaci da ako sve ide po planu, tijekom ljeta bi se prvi djelatnici Županije mogli useliti u nove prostore.

U prvom dijelu selidbe u Komandi ce svoja nova radna mjesta naci svi oni odjeli koji su trenutno u najmu diljem Istre. Time cemo uštedjeti golem novac koji cemo kasnije moci investirati u tu zgradu, zakljucio je Drandic.

Županija u zgradi Komande raspolaže s oko cetiri tisuce cetvornih metara. Pulska Carinarnica ce koristiti ukupno 757, a Opcinsko državno odvjetništvo 464 kvadrata.


Podijeli: Facebook Twiter