Ponuda ručno izrađenih proizvoda i autohtonih suvenira

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U Turističkoj zajednici Pula predstavljena su dva ljetna sajma koja će se cijele sezone održavati na pulskom Forumu, te u Fažani i Ližnjanu, da bi obogatili turističku ponudu i pružili mogućnost turistima da kupuju ručni rad i autohtone suvenire. Turističke zajednice Pule i Fažane već 11. godinu uzastopno organiziraju ljetni sajam istarskih suvenira – Istrian hand made.

Na Ljetnom sajmu obrtnika svaki tjedan do 15. rujna obrtnici će izlagati, prodavati i proizvoditi suvenire i rukotvorine. Održavat će se ponedjeljkom i utorkom u Puli, srijedom u Fažani u večernjim satima. Zanimljivost ove manifestacije je i u tome što se neki predmeti izrađuju direktno ispred turista. Svi izlagači imaju majice i vrećice s logom Istrian hand madea kako bi manifestacija bila prepoznatljiva. Na sajmu će ove godine sudjelovati 14 obrtnika, koji će izrađivati ukrasne i uporabne predmete od stakla, predmete od modelirane žice, istarske motive u kamenu, ukrasne predmete i nakit od maslinovog drva, unikatni murano nakit, ukrase i uporabne predmete od keramike, tradicionalne istarske instrumente, sprte i košare, te nuditi proizvode od lavande, odnosno razne sapune, kreme i balzame za usne od ljekovitog bilja.

Na konferenciji za novinare u ponedjeljak predstavljen je i Istra mix, koji čine Istrian hand made i Istra gourmet, a koji će se održava već sedmu godinu uzastopno u Fažani i drugu godinu u Ližnjanu. U Fažani, gdje će se manifestacija održavati srijedom, pored proizvođača suvenira, sudjeluju sljedeći proizvođači gurmanskih proizvoda koji će nuditi pršut, ombolo, kobasice, sir, smokvenjak, marmelade, suhe kolače i začinsko bilje, vina i rakije, maslinovo ulje i med. U Ližnjanu će se, pak, nuditi vino, sladoled, maslinovo ulje i proizvodi od smokve, med, rakije, fritule i palačinke, te proizvodi obrtnika. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter