Ponovno uhićen načelnik Karlobaga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović (HDZ) i još jedna neimenovana osoba uhićeni su danas i nad njima ličko-senjska policijska uprava provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje na povredu službene dužnosti, potvrdila je za Hinu općinska državna odvjetnica iz Gospića Vera Magdić-Bižanović.

U policiji se doznaje se da su u uhićenje bili uključeni i djelatnici PNUSKOK-a. Magdić-Bižanović rekla je da taj predmet nije uskočki već da je PNUSKOK, istražujući jedan uskočki predmet, naišao na to kažnjivo djelo.

Dvojica osumnjičenika u prvim su večernjim satima još bila u policiji na kriminalističkom istraživanju, a Magdić-Bižanović rekla je s tim u vezi da će ih ispitati ako bude podignuta kaznena prijava pa će tek će tada odlučiti hoće li predložiti da im se odredi istražni zatvor.

Na pitanje o prirodi "povrede službene dužnosti" i radi li se o protupravnom stjecanju novca, Magdić-Bižanović odgovorila je da se ne radi o tome te da zasad ne može više reći.

Neslužbeno se doznaje da je Ivan Tomljenović pokušao utjecati na službenu osobu u policiji radi otkrivanja službene tajne. Tomljenović je prošle nedjelje, 13. listopada, na izvanrednim prijevremenim izborima kao jedini kandidat izabran za načelnika Općine Karlobag. Prijevremeni izbori održani su nakon što je Tomljenović ljetos dao ostavku kad je uhićen prvi put. Osim Tomljenovića, tada je priveden bio i vlasnik građevinske tvrtke GS Gradnja Mario Brkljačić.

Tomljenovića se sumnjičilo da je pogodovao Brkljačiću u dobivanju oko 700 tisuća kuna vrijednih radova na šetnici na karlobaškoj rivi, a Brkljačića se teretilo za pomaganje u pogodovanju. Prihvaćena je bila žalba Tomljenovićevih odvjetnika pa je pušten iz pritvora. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter