Ponovno suđenje za šverc 2 kg marihuane

Hyzri Bellani (M. SARDELIN)
Hyzri Bellani (M. SARDELIN)

Suđenje Seadu Kolenoviću (35) iz Kranja i Hyzriju Bellaniju, (44) kosovskom državljaninu s trajnim prebivalištem u Kranju, zbog švercanja dva kilograma marihuane prošle godine na graničnom prijelazu Požane krenulo je iz početka na pazinskom Općinskom sudu. Naime, Županijski sud u Puli ukinuo je prvostupanjsku odluku pazinskog suda iz studenog prošle godine zbog bitnih povreda kaznenog postupka.

Kolenović je tada osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na tri godine, a Bellani na godinu dana bezuvjetnog zatvora. Bellani se od srpnja prošle godine nalazi u pulskom pritvoru, a prvookrivljeni Kolenović je za izlazak na slobodu platio jamčevinu od 250 tisuća kuna.

Na jučerašnjoj raspravi, koja je odgođena na zahtjev obrane da bi se pripremila, lomila su se koplja oko zakonitosti ponovnog suđenja u slučaju Kolenović. Drugostupanjski sud je ukinuo presudu na temelju žalbe drugookrivljenog Bellanija, dok se Kolenović nije žalio. Obrana smatra da je Kolenoviću presuda pravovaljana i pravomoćna te je zahtijevala da mu se ne sudi ponovno, a tužitelj smatra da su argumenti obrane neosnovani. Sutkinja je nakon kratke pauze i konzultacije ipak odlučila provesti postupak protiv obojice okrivljenika. Upitani o krivnji, obojica su se izjasnila kao i na prošlom suđenju, odnosno Kolenović je priznao krivicu, a Bellani je rekao da nije kriv. Obojica su izjavila da će svoju obranu dati na kraju postupka.

Braniteljica je zatražila i puštanje Bellanija iz pritvora budući da je u pritvoru odležao osam i pol mjeseci, a osuđen je na godinu dana. Sud će rješenje o eventualnom puštanju Bellanija na slobodu donijeti naknadno. Suđenje se će nastaviti početkom travnja. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter