Ponovno suđenje Amandi Knox i Raffaelu Sollecitu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski vrhovni sud poništio je oslobađajuću presudu Amandi Knox i njezinom bivšem dečku Raffaelu Sollecitu i naredio ponovno suđenje za ubojstvo mlade Britanke Meredith Kercher 2007. godine.

Oslobađajuća presuda poništena je jer je ocijenjeno da je ona "rezultat rijetke mješavine kršenja zakona i nedostatka logike", a novo suđenje bit će u Firenci.

Amerikanka Amanda Knox i njezin dečko, Talijan Raffaele Sollecito, osuđeni su 2009. godine prvostupanjskom presudom na 26 i 25 godina zatvora. Ta je presuda poništena u listopadu 2011., nakon što su četiri godine proveli u zatvoru u Perugi i pušteni su na slobodu. 

Amerikanka se vratila u Seattle i vjerojatno će joj se u Italiji suditi u odsutnosti. Kako je prenio jedan od njenih odvjetnika, Amanda je bila tužna kada je čula za ovu odluku. "Mislila je da je ova noćna mora gotova. No, istovremeno, spremna je, prošli smo kroz to sve i prije i dovoljno smo jaki da se ponovno borimo", kazao je. 

Merdith Kercher pronađena je 2007. godine u stanu koji je diijelila s Amandom Knox, polugola, s više od 40 ubodnih rana i dubokom razderotinom na grlu. 

Odvjetnik obitelji Kercher kazao je da ova odluka predstavlja "važan dan za talijanski pravosudni sustav", te da je prijašnja odluka bila "iznimno površna". (Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter