Ponovno se aktivirao požar na Strožancu, vatra opet u blizini kuća

Prazna terasa gradske kavane Velo kafe (R. SELAN)
Prazna terasa gradske kavane Velo kafe (R. SELAN)

Ponovno se aktivirao požar na Strožancu, javljaju vatrogasci s terena. Otvoreni plamen pojavio se u Tavelićevoj i Budeševoj ulici.

Gori i u Tugarama. Vatra je opet sve bliže kućama, ali situacija je pod kontrolom. Dva kanadera sada su preusmjerena na područje Srinjina i Tugara. Otvoreni plamen ne ugrožava stanovnike, ali strahuje se da bi s promjenom vjetra vatra opet mogla krenuti prema kućama.

Još dva Canadaira CL-415 iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, upućena su na gašenje požara kod Splita.

Trenutno su na splitskom požarištu angažirana ukupno četiri Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802.

"Upravo smo završili sastanak zbog požara... Želim zahvaliti vatrogascima, pripadnicima HV, policiji, DUZS, građanima koji su svojim angažmanom branili kuće... pripadnicima Torcide...", kazao je premijer na početku obraćanja novinarima nakon sastanka Kriznog stožera u Splitu.

"Mislim da je odrađen sjajan posao, želim zahvaliti i potpredsjedniku Vlade, Damiru Krstičeviću i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, gradonačelniku Splita na angažmanu koji su uložili. Hrvatska je mediteranska zemlja i nismo jedini koje pogađaju požari. Desetak kuća i objekata je izgorjelo, uglavnom nenaseljenih. Prikupit će župan sve te informacije i ukoliko dođe do toga, proglasiti elementarnu nepogodu. Vlada će nastojati naći sredstva kako bismo sanirali tu štetu", rekao je Plenković.

"Dalmacija se još uvijek bori sa stravičnim požarom, a noć je bila posebno teška. Pripadnici operativnih snaga cijelu su noć djelovali na terenu, a podršku su im pružali članovi interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Split. Iako je požar trenutno pod kontrolom, sve snage su i dalje u stanju pripravnosti" piše Slobodna Dalmacija.


Podijeli: Facebook Twiter