Ponovno raskopavanje Flaciusove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što je svojevremeno najavio pulski gradonacelnik Boris Miletic, gradnja kanalizacija u dijelu Flaciusove trebala bi se nastaviti iduce godine. S obzirom na to da se upravo u ovom periodu slažu i preslažu stavke gradskog proracuna za 2010. godinu, upitali smo ga je li taj projekt doista predviden. Po Mileticevim rijecima, gradnja kanalizacijskog sustava u Puli otkad je on na celu Grada nikada nije prestala, iako je nesporno da je u dijelu Flaciusove ulice obustavljena.

- Izgradnja komunalnog sustava financira se putem Herculanee, Hrvatskih voda i projekta "Jadran". Nakon ugovora potpisali smo i aneks, sve da bi se taj projekt kontinuirano realizirao. Naravno da pripremamo i nastavak izgradnje u dijelu Flaciusove ulice i Rive, da bismo spojili crpnu stanicu kod pošte s onom u Kolodvorskoj ulici. Stoga je trebalo preprojektirati dio koji se odnosi za dio Flaciusove, na nacin da se radovi više ne izvode u mokroj, vec suhoj tehnici. Stoga bi cijeli kanal trebao biti izbetoniran da ne bi prodrla voda i da bi se arheološki radovi mogli nesmetano okoncati, pojasnio je gradonacelnik.

Dodao je da ocekuje da bi po okoncanju turisticke sezone 2010. godine gradnja kanalizacijskog sustava u tom dijelu grada trebala ponovno poceti te zahvatiti i Rivu, preko koje ce se spajati crpne stanice kod pošte i u Kolodvorskoj.


Podijeli: Facebook Twiter