Ponovno pulskom zaobilaznicom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jutros je, nakon gotovo 11 mjeseci radova, otvoren je za promet prvi kilometar proširene pulske obilaznice, nove cetverotracne dionice Ulice Prekomorskih brigada od Šijane do skretanja za Valmade.

Prva iskustva vožnje na proširenom dijelu obilaznice su itekako zadovoljavajuca i unatoc opravdanim prozivkama uslijed probijanja rokova, može se reci da se isplatilo cekati kako bi Pula konacno dobila pristojnu prometnicu. Doduše, za sada tek dio.

Šahtovi slivnika i kanalizacijskih poklopaca nece smetati u vožnji na širokoj prometnici ugodnoj za vožnju, baš kao što je dvotracni kružni tok. Pomalo ce nepregledno biti vozacima koji se na obilaznicu ukljucuju iz Valturske ulice, ali dvije trake kružnog toka trebale bi jamciti sigurnost i protocnost.

Mnoge ce ravna dionica do skretanja za Valmade natjerati na pritisak papucice gasa, dionica je idealna za ispuhavanje limenih ljubimaca i svakako se treba vozace pozvati na oprez. Pogotovo zbog "uskog grla" na kraju proširene dionice u kojem se vozaci ukljucuju u stari dio obilaznice, na kojem bi se uskoro mogli nastaviti radovi u nastavku projekta proširenja obilaznice.


Podijeli: Facebook Twiter