Ponovno opljačkana Puljanka u Štinjanu

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

U Štinjanu je danas nešto prije 14 sati ponovno opljačkana Puljankina trgovina, potvrdila je istarska policija ne dajući o događaju, koji je prijavljen u 13.50 sati, nikakve druge informacije.

Druga je to pljačka trgovine na štinjanskoj placi u samo šest dana. Neslužbeno doznajemo da je razbojnik u trgovinu ušao s kacigom na glavi i od dvije prodavačice oteo novac uz prijetnju nožem. Mještani nam vele da je jedan Štinjanac, uplašen za sigurnost dviju žena, ušao u trgovinu nakon pljačkaša, usred pljačke. Ali vidjevši nož, ni njemu nije bilo svejedno pa nije ništa poduzeo da spriječi nepoznatog muškarca u bijegu… Tako je s plijenom u ruci i kacigom na glavi razbojnik izašao iz trgovine i trčeći odjurio cestom prema Puntiželi.

Istu je trgovinu 26. studenog, ali pod okriljem mraka, oko 18 sati opljačkao muškarac koji je također imao kacigu na glavi. No prošlotjedni je razbojnik trgovkinji, da bi se domogao novca, zaprijetio pištoljem. Žena je bila toliko prestrašena da joj je trebalo dvadesetak minuta da se pribere i prijavi pljačku. Premda je policija na teren odmah poslala svoje ophodnje, razbojnik ih je uspio izbjeći. Tog 26. studenog, samo sat vremena nakon pljačke u Štinjanu, policiji je u 19.20 sati javljeno da je pedesetak kilometara dalje razbojnik uz prijetnju nožem opljačkao trgovinu Miracolo u mjestu Cere, na pola puta od Barbana do Žminja. Nijedno od ovih razbojstava još nije riješeno. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter