Ponovno ni jedan svjedok na suđenju Sanaderu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Niti jedan od predloženih svjedoka ponovno se nije pojavio na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi medija, a nakon Sanaderove obrane novčanom je kaznom zbog odugovlačenja postupka danas kažnjen i odvjetnik HDZ-a Davorin Budin.

Bivši šef Sanaderova osiguranja Davor Blažević Tigar nije primio sudski poziv, dok su bivši HDZ-ov saborski zastupnik, redatelj Petar Selem i Sanaderov ministar gospodarstva pa obrane Branko Vukelić javili da su na rehabilitaciji, odnosno bolničkom liječenju.

Liječničku ispričnicu, kojom dokazuje da je na bolovanju od 18. travnja, sudu je dostavio i bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin koji je početkom mjeseca zbog nedolaska na raspravu kažnjen s 5.000 kuna. Sud tada nije prihvatio njegovo opravdanje da nije mogao doći zbog ranije zakazanih poslovnih obveza.

Na tom su ročištu zbog nemarnog pozivanja svojih svjedoka s 5.000 kuna kažnjeni i Sanaderovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković.

Istu je kaznu danas, zbog odugovlačenja postupka i zloporabe prava sutkinja Ivana Čalić odredila i HDZ-ovu odvjetniku Budinu jer od pripremnog ročišta u ožujku prošle godine nije pribavio dokumentaciju o nabavi HDZ-ovog BMW-a koji je u stvari koristio premijer Sanader.

Odvjetnik prve stranke optužene za korupciju sud je izvijestio i da odustaje od ispitivanja niza svjedoka koje su ranije predložili, među kojima su i Petar Čobanković, Vladimir Šeks, Andrija Hebrang, Marina Matulović Dropulić, Ivica Kirin, Darko Beuk, Martina Banić i Ante Violić. Neki od tih svjedoka već su ispitani na poziv tužiteljstva i Sanaderove obrane.

Suđenje se nastavlja sutra kada se ponovno očekuje svjedočenje Mate Miše Kovača, fratra Slavena Milanovića Litre i čelnika bosanskohercegovačkog HDZ-a 1990. Martina Raguža i Bože Ljubića. Osim njih na klupi za svjedoke bi se trebala pojaviti i Anita Lončar Papeš, vlasnica tvrtke Anilon koja je surađivala s Fimi medijom preko koje je, po tvrdnjama tužiteljstva, iz državnih institucija i tvrtki izvučeno više od 70 milijuna kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter