Ponovno cu se prijaviti na natjecaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlukom Županijske skupštine o poništenju natjecaja za ravnatelja Muzeja suvremene umjetnosti Istre (MSUI) službeno je potvrdena negativna ocjena natjecajnog povjerenstva o jedinom pristiglom prijedlogu programa rada tog buduceg muzeja, onog Gorke Ostojic Cvajner, v. d. ravnateljice MSUI-a. Sredinom rujna, natjecajno povjerenstvo, u sastavu koji cine Vladimir Torbica, Bojan Šumonja i Jerica Ziherl, njenom je prijedlogu programa zamjerilo, izmedu ostalog, tda nije sadržajan u dijelu koji se bavi razvojem i ustrojstvom muzeja. Istakli su da mu nedostaju smjernice vezane uz financijsku strategiju, ali i kustoske, edukativne, medunarodne i ekonomske strategije djelovanja.

"Clanovi natjecajnog povjerenstva, vodeni svojim moralnim i estetskim kriterijima, program su proglasili nepotpunim", rekla je nam je danas u telefonskom razgovoru Gorka Ostojic Cvajner i naglasila: "Po mom sudu su u pitanju razlicita polazišta. Za bilo koga tko ce doci na mjesto ravnatelja, bila to ja ili netko drugi, primarni ce zadatak biti priprema za raspisivanje javnog natjecaja za dobivanje idejnog i izvedbenog rješenja Muzeja suvremene umjetnosti Istre. Buduci da je ovaj dio prijedloga programa ogromne složenosti, onaj drugi dio, koji se tice izložbene djelatnosti, radit ce se onoliko koliko bude velik budžet Istarske županije."

"Primarna stvar je odraditi sve pripreme i docekati s gotovim projektom vrijeme kada ce se regija, ali i država, moci kvalitetno natjecati na medunarodnoj razini, kako za sredstva tako i za medunarodni javni natjecaj. Ponovo cu se prijaviti natjecaj, ali nisam sigurna da cu mijenjati program. Mogu pojacati ovu primarnu narav, dakle razraditi pripravne radove od studije opravdanosti sve do pripreme za arheološka istraživanja na buducoj lokaciji muzeja. Istovremeno cemo nastaviti ono što smo i do sada cinili, a to je sakupljanje umjetnicke grade donacijama i otkupima, kao i s izlagackom djelatnošcu", zakljucila je Ostojic Cvajner, koja funkciju vršitelja dužnosti ravnatelja MSUI-a obnaša od lani i obnašat ce je sve dok osnivac, Istarska županija, ne odluci suprotno.


Podijeli: Facebook Twiter