Ponovno buknuo požar u dvorištu OŠ Stoja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošlog petka, nešto iza 15 sati, treći put u posljednjih godinu dana, buknuo je požar u prizemlju napuštene oronule kuće koja se nalazi u dvorištu Osnovne škole Stoja, u neposrednoj blizini sportske dvorane. I ovaj su požar brzom intervencijom ugasili pulski vatrogasci.

Pored dima, ostao je i prilično gorak okus jer unatoč višekratnom ukazivanju nadležnih školskih struktura na ovaj višegodišnji problem koji opasno ugrožava sigurnost učenika, nadležne gradske institucije nisu riješile problem adekvatnom obnovom objekta.

U biti, problem tog derutnog objekta dio je šireg problema izostanka nužnog ograđivanja školskog dvorišta. Naime, Vijeće roditelja OŠ Stoja iniciralo je i već godinama neuspješno pokušava gradske vlasti uvjeriti u potrebu cjelovitog ograđivanja i uređenja školskog dvorišta. Jedan od roditelja (Bastijančić) još je prije godine besplatno sve izmjerio i napravio idejno rješenje projekta ograde, no do danas to nije realizirano. Nečinjenje je tim žalosnije jer su u ovogodišnjem gradskom proračunu bila planirana sredstva za realizaciju ograde, no osnovna škola Stoja na kraju je opet ostala kratkih rukava.

Sporni je objekt posljednji put gorio 24. listopada prošle godine. I tada su vatrogasci brzo intervenirali, a o problemu je obaviještena i policija. Oni koji vode osnovnu škola Stoja više su puta pismeno upozoravali gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti i bili u vezi s kontakt policajcem zbog potencijalnih opasnosti derutne građevine. U ovu se građevinu često provaljivalo, iako su domari više puta zatvarali otvore, a unutrašnjost je postala i okupljalište ovisnika. (Z. ANGELESKI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 2. LIPNJA


Podijeli: Facebook Twiter