Ponovni pokušaj Peugeota i Citroena u segmentu SUV-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuski dvojac iz grupacije PSA dugo je cekao na prikljucivanje u segment SUV-ova, a zatim je prije cetiri godine, na bazi Mitsubishijevog outlandera, lansirao modele 4007 i C-Crosser.

Oba automobila se, unatoc provjerenoj tehnologiji i pouzdanoj mehanici, nisu baš pokazala kao tržišni uspjeh, no to nije sprijecilo Francuze da se još jednom okušaju korištenjem iste metode.

Ovaj put je umjesto outlandera poslužio Mitsubishi ASX pa baš i ne možemo govoriti o nasljednicima 4007-ice i C-Crossera, jer su novi 4008 i C4 aircross primjetno manji. Oba automobila dijele iste mehanicke sklopove, a razlikuju se iskljucivo u dizajnu eksterijera i unutrašnjosti, što bolje možete vidjeti u fotogaleriji koju donosimo u nastavku.

Automobili ce se nuditi s dva benzinca - 1.6-litrenim cetverocilindrašem koji razvija 115 KS i 152 Nm, odnosno dvolitrenim sa 150 KS i 178 Nm, i rucnim peterostupanjskim mjenjacima, dok ce 1.6 HDI sa 110 KS i 270 NM te 1.8 HDI sa 150 KS i 300 Nm biti dostupni s rucnim šesterostupanjskim mjenjacima.

Oba automobila službeno ce biti predstavljena na ženevskom autosalonu iduce godine, a prodaja bi trebala zapoceti u drugom kvartalu 2012, po zasad nedefiniranim cijenama.


Podijeli: Facebook Twiter