Ponoćka u Betlehemu u nadi za palestinsku državu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kršćanski čelnici izrazili su u utorak navečer na Zapadnoj obali nadu da će iduća godina napokon Palestincima donijeti nezavisnu državu, javljaju u srijedu ujutro agencije.

"Poruka Božića poruka je mira, ljubavi i bratstva. Svi moramo biti braća", rekao je latinski patrijarh Jeruzalema Fouad Twal, vodeći rimokatolički velikodostojnik u Svetoj zemlji.

Tisuće kršćana iz cijeloga svijeta došle u Betlehem na Zapadnu obalu da na Badnjak posjete biblijsko mjesto rođenja Isusova.

Palestinski dužnosnici pozdravili su Twala na ulasku u Betlehem. U motoriziranoj je koloni sporo napredovao uskim ulicama, stalno se zaustavljao i rukovao s turistima pa mu je do Bazilike rođenja u kojoj je održao ponoćku trebalo 90 minuta.

U malenoj su se crkvi nagurale stotine, među ostalima i palestinski predsjednik Mahmnud Abas, europska povjerenica za vanjsku politiku Catherine Ashton te jordanski ministar vanjskih poslova Naser Džude.

Twal se u propovijedi obratio Abasu i rekao mu kako se moli za "pošteno i pravedno rješenje" za Palestince. I sam Palestinac, Twal je izrazio sućut prema palestinskoj patnji, osobito prema obiteljima kojima su članovi u izraelskom zatvoru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter