Poništen natjecaj za POS-ove zgrade u Šijani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je rješenje Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama za odabir izvodaca za izgradnju dvije zgrade po modelu poticane stanogradnje u Puli. Natjecaj je poništen zbog formalnopravnih razloga na temelju žalbe jednog od sudionika natjecaja.

Stoga ce Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, koja u cijelosti vodi projekt izgradnje POS-ovih zgrada u Puli, trebati ponoviti natjecaj.

Procijenjena vrijednost nabave spomenutog poništenog natjecaja iznosila je 23,87 milijuna kuna (s PDV-om). Na natjecaj se javilo deset ponuditelja, a po kriteriju najniže ponude odabrana je zagrebacka Teh-gradnja u iznosu od 22,2 milijuna kuna (s PDV-om).

No, na takav odabir žalila se tvrtka F.K.T. inžinjering iz Ivanic- Grada, što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave prihvatila i poništila odabir.

Prema informacijama iz gradskih službi, ponavljanje natjecaja dodatno ce prolongirati izgradnju POS-ovih stanova u dvije višestambene gradevine s okolišem u Šijani. Štoviše, i dosad se smatralo da se kasni dva-tri mjeseca, a novi postupak javnog natjecaja taj ce period dodatno produžiti.

Rok izgradnje POS-ovih zgrada je od 18 do 24 mjeseca, pa su stanovi trebali biti gotovi i useljivi na ljeto, najkasnije jesen, 2013. godine. Na listi za POS-ove stanove nalazi se 200-tinjak gradana, iako je interes iskazalo njih više od 300. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter