Poništen natječaj za konzultanta za Brijune

Poništen natječaj za konzultanta za Brijune (Arhiva/M. MIJOŠEK)
Poništen natječaj za konzultanta za Brijune (Arhiva/M. MIJOŠEK)

Ovih je dana trebao biti odabran konzultant na natječaju Ministarstva zaštite okoliša, koji je trebao pratiti izbor budućeg koncesionara koji bi upravljao sadržajima i objektima na otočju Brijuni. No natječaj je poništen jer su zainteresirani konzorciji i tvrtke imali niz nejasnoća vezanih uz natječajnu dokumentaciju, pa nije stigla ni jedna ponuda. Natječaj je poništen šest dana prije isteka roka.

Iako je resorno ministarstvo tražilo vrhunske stručnjake koji će biti sposobni dovesti poslovne ljude koji bi pratili investicije "teške" 300 milijuna eura, očito je da nisu uspjeli privući ozbiljnog konzultanta. Sada se priprema nov i potpuniji natječaj, pa će biti zanimljivo pratiti hoće li se iz drugog pokušaja netko javiti. Cilj je dovesti najbolje hotelijere na svijetu, a duljina koncesije u konačnici bi ovisila o visini investicije.

Zbog čega je konkretno natječaj poništen i koje će se stavke mijenjati te koje su sve obveze budućeg konzultanta u nekoliko smo navrata pitali glasnogovornicu Ministarstva zaštite okoliša, no službene odgovore nismo dobili. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter