"Pomrcina" ruši rekorde

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Znanstvenofantasticna vampirska romansa "Sumrak saga: Pomrcina", treci nastavak iz popularnog filmskog serijala, ponocnom je premijerom u kinima u SAD-u i Kanadi ostvarila rekordnu zaradu.

Fanovi serijala i njegovih glavnih junaka, djevojke Belle i vampira Edwarda, poznati pod nadimkom «Twi-hards», prvo su prikazivanje filma jedva docekali te su se pred kinima poceli okupljati još satima prije projekcije.

Premijerom, održanom u noci sa srijede na cetvrtak, «Pomrcina» je zaradila više od trideset milijuna dolara, objavio je distributer Summit Entertainment, dok je njezin prethodnik, film «Mladi mjesec», u studenom prošle godine na ponocnim premijerama u SAD-u i Kanadi ostvario, tada takoder rekordnu, zaradu od 26,3 milijuna dolara.

Temeljen na bestseleru Stephenie Meyer, film u kojem glavne uloge imaju Robert Pattinson i Kristen Stewart te Taylor Lautner, je jedan od najpopularnijih i najišcekivanijih naslova ovoga ljeta.

Osim što je ostvarila odlican uspjeh u ponocnoj pretpremijeri, prema sadašnjim predvidanjima, «Pomrcina» bi mogla srušiti rekord gledanosti i za vikend koji je pred nama. Inace, prethodnici treceg nastavka, filmovi «Sumrak» i «Mladi mjesec» do sad su zaradili više od 1,2 milijarde dolara.


Podijeli: Facebook Twiter