Pompozne najave i surova stvarnost

PROMAŠENA SEZONA… (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)
PROMAŠENA SEZONA… (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)

Zagreb je u subotu na "Drosini" zadao još jedan težak udarac pulskom nogometnom prvoligašu. Četiri gola u mreži na domaćem terenu, protiv najneučinkovitije momčadi prvenstva, novi je pokazatelj u kolikim se problemima nalaze "zeleno-žuti" pred završnicu sezone koja je, suprotno pompoznim najavama novih većinskih vlasnika, spala u konkurenciju najgorih u povijesti kluba.

O samoj toj činjenici klupsko rukovodstvo očitovat će se na konferenciji za novinare koja je najavljena sredinom tekućeg tjedna. Bit će to prilika za odgovore na neka od gorućih pitanja, prvenstveno o utjecaju eventualnog ispadanja u niži rang na intenzitet budućih investicija i nastavka projekta, dok detaljnije polaganje računa od strane odgovornih više pristoji periodu nakon završetka sezone. Tada će, bez obzira na konačan natjecateljski ishod, sankcije biti nužne, a promjene neophodne.

Prije toga treba sve snage usmjeriti na psihološko uzdizanje momčadi koja se novim porazom nalazi na rubu potonuća. Istra 1961 u subotu je i službeno izjednačila rekord Prve HNL po broju uzastopnih utakmica bez pobjede (20) i sad u takvom poražavajućem ritmu više ne samo da sa strepnjom čeka dodatno razigravanje, već mora strahovati da će uskrsli Zagreb nakon dvije pobjede iskoristiti povoljniji raspored i prestići ih u posljednja tri kola, što bi značilo direktan silazak među drugoligaše. (D. RAMIĆ - KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter