Pomozimo ugroženim sugradanima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga Facebook Puljani humanitarci i motoklub Twin Horn organiziraju humanitarnu akciju koja ce se održati u subotu u Puli, tocnije na Portarati i u utvrdi na Monte Ghiru.

U 10 sati na Trgu Portarata Puljanima ce clanovi ovih udruga ukazati na sve teži socijalni status njihovih sugradana. Od onih koji dodu nece se tražiti ništa, nego ce im se, naprotiv, podijeliti oko 400 kila friških srdela, a nastupit ce Teranke, Rock You Band te breakdance grupa AB Original. U slucaju kiše ovaj dio programa se otkazuje.

- Oko 15 posto stanovništva u Puli je gladno ili na rubu gladi jer institucije nemaju dovoljno sredstava da im pomognu pa bismo htjeli potaknuti sve gradane da se ukljuce i pomognu obiteljima koje nemaju dovoljno, objašnjava razloge za pokretanje ove akcije Damir Bošnjak, osnivac i voditelj Facebook Puljana humanitaraca.

U podne se program nastavlja u sjedištu Twin Horn MC-ja na Monte Ghiru, u dvorištu male tvrdave u šumici iznad škole, ispod groblja, gdje ce se održati izložba Harley-Davidson motocikala uz izbor najljepše H-D prerade. Svi su motociklisti dobrodošli, a tko želi, može donijeti polovne dijelove ili opremu na prodaju ili potražiti nešto na štandovima na kojima ce se moci kupovati, prodavati, trampiti.

Organizatori kažu da nece nedostajati ica i pica te zgodnih hostesa, a onaj tko dode s Harley-Davidsonom dobit ce i prigodan poklon.

Vecer na istom mjestu, od 22 sata, rezervirana je za nastup zagrebackog rockabilly benda B and the Bops i pulskih rockera Fault. Ulaz ce biti slobodan, ali ce se tamo nalaziti kutija u kojoj ce tvinhornovci prikupljati dobrovoljne priloge za kupnju namirnica socijalno najugroženijima.

Edi Ljubic, predsjednik Twin Horn MC-a, posebno naglašava da nece biti dozvoljeno pucanje iz auspuha te paljenje guma. U nedjelju u 13 sati organiziraju odlazak u Žminj, na susret americkih automobila, a tko god želi, može im se pridružiti, no dodaje da nece biti nikakvog organiziranog defilea.

Predsjednik ovog motokluba, poznatog po organiziranju najveceg susreta motorista u Hrvatskoj, kaže da su se uvijek rado ukljucivali u humanitarni rad, a ovim ce dogadajem obilježiti i pocetak sezone motoristickih okupljanja.


Podijeli: Facebook Twiter