Pomozimo Tusti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Desetak pulskih te dva megapopularna hrvatska rock sastava nastupit ce u petak na velikom humanitarnom koncertu "Svi za Tustu" u klubu Uljanik na kojem ce se sakupljati novac za pomoc teško oboljelom pjevacu KUD Idijota Branku Crncu Tusti.

Hladno pivo, Psihomodo Pop, Sale Veruda iz KUD Idijota, Pokret otpora, Reanimacija, Tito's Bojs, D.J. & The Wootchyak, Malehookers, Fancy Filter, SKG Carobna frula, Mighty Zazuum, Tone Gitara & Macola band te bend Udav, koji je zadnji dodan u program koji pocinje tocno u 21 sat.

Organizatori, bracni par Danijela i Zoran ?ordevic predstavili su akciju na konferenciji za novinare te porucuju da ce koncert poceti na vrijeme jer je program dugacak. Osim Hladnog piva i Psihomodo Popa, svi ostali bendovi, a radi se o predstavnicima pulske alternativne scene, na raspolaganju ce imati 15 minuta za nastup. Najavljena su i neka iznenadenja od kojih prvo vec na pocetku, a program ce voditi Robert Zuber.

- Svi koji nastupaju odrekli su se honorara kao i svi koji na bilo koji nacin sudjeluju u koncertu. Svatko je od sebe dao ono što može, objasnila je Danijela ?ordevic.

Organizatori su objavili da je do sada u akciji sakupljeno 11.400 kuna, no 25 karata kupio je i Crveni križ, pa Sindikat Istre i Kvarnera i drugi, što još nije uracunato.

Branko Crnac Tusta, koji je obolio od raka, lijeci se u Zagrebu kamo odlazi na kemoterapije, no, kako je napomenula Danijela ?ordevic, novac se ne sakuplja za lijekove za kemoterapiju nego za one koji pomažu oporavku nakon kemoterapije, kada mu padne imunitet pa mu trebaju lijekovi poput bijele imele, što HZZO ne pokriva. Tusta uzima razne preparate za dizanje imuniteta koji mora održavati da bi se mogao boriti s rakom.

Nakon kupnje ulaznice moci ce se dati i donacija za koju ce se dobiti majica s Tustinim likom koja ce se moci nositi na koncertu, a kutija za donacije bit ce kod blagajne.

- Pozivamo sve da dodu i pomognu. Dozvole su tu, sve je spremno i idemo pomoci Tusti. Ništa nas nece sprijeciti da održimo koncert, porucila je ?ordevic. "Nece smetati ni snijeg ni led", dodao je u svom optimisticnom stilu njen suprug.

Broj žiroracuna na koji je moguce uplatiti novac za Tustu je 3111403278, kod OTP banke, na ime Branko Crnac s naznakom "Svi za Tustu". (M. RADIC)

Tusta zahvaljuje svima koji pomažu
Organizatori su prenijeli Tustinu poruku da se osjeca dobro i da zahvaljuje svima koji mu pomažu. Ako bude mogao, doci ce na koncert pozdraviti prisutne i zahvaliti im. Tusta inace ceka kemoterapiju na koju je trebao otici danas, ali, kako nije bilo lijeka, iduca terapija zakazana je za ponedjeljak.


Podijeli: Facebook Twiter