Pomozimo izgradnju Kuce svjetla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Domu sportova "Mate Parlov" 26. listopada u 20 sati održat ce se humanitarni koncert pod nazivom Život pun nade, a prikupljeni novac bit ce namijenjena izgradnji Edukacijsko-rehabilitacijskog centra slijepih Istre - Cukrici, poznatijeg kao Kuca svjetla.

Zasad su nastup potvrdili Gustafi, Neno Belan i Fiumensi, Dogma, Zdenka Kovacicek te Bojan Jambrošic, najavili su Nataša Petric i Bruno Krajcar iz Hrvatske glazbene unije na konferenciji za novinare u cetvrtak.

"Ocekujemo da ce nam se javiti još atraktivnih imena te da cemo pokriti sve glazbene stilove, od popularne glazbe do rocka", zakljucio je Krajcar.

"Hrvatska radiotelevizija ce koncert direktno prenositi, a uz to ce organizirati pozivni centar putem kojeg ce takoder biti prikupljan novac", kazao je još jedan clan organizacijskog odbora, Valter Kiršic iz agencije Lira Intersound, koja ce se pobrinuti za pozornicu, zvuk i svjetlo.

"Ulaznice ce koštati 50 kuna te ce ih biti moguce nabaviti u Puli, Rovinju i Labinu", dodao je Kiršic i napomenuo da ce se za ovu priliku ZAMP odreci autorskih prava, cime ce uštedjeti deset posto na troškovima.

"Projekt gradnje Kuce svjetla namijenjene osobama s invaliditetom iz Hrvatske zapocet je 2003. te postoji mogucnost da bude završen iduce godine, kada ce Udruga slijepih Istarske županije proslaviti 60. rodendan", rekao je predsjednik ove udruge Zlatko Kuftic.

Krov je postavljen i preostaje još postavljanje fasade, unutarnje i vanjske stolarije te uredenje interijera, cime ce biti završena druga faza gradnje koja je procijenjena na 500 tisuca kuna. Istovremeno se uredivalo sedam apartmana, odnosno montažnih kucica, koje je udruzi donirao Crveni križ.

"Nismo željeli cekati pomoc onih koji bi takvo što trebali pokrenuti, nego vlastitim snagama pokušavamo podici kvalitetu života osoba s invaliditetom", rekao je Kuftic.

Prisutnima su se obratili i Ljiljana Zadkovic-Bašic te Gvido Radolovic iz Saveza udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, koji u suradnji s Udrugom slijepih organizira koncert.


Podijeli: Facebook Twiter