Pomozimo Deniju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada je 16-godišnjem Deniju Muzici iz sela Forcici kraj Roca dijagnosticiran maligni tumor, preko noci se iz temelja promijenio život njemu i njegovoj obitelji. Deni se trenutno lijeci u Rijeci i Zagrebu. Potrebna mu je, medutim, hitna vrhunska medicinska intervencija, a Deni i njegova obitelj polažu velike nade u nastavak lijecenja u Italiji, u specijaliziranoj klinici za tumore u Avianu. Odlazak i boravak u bolnici te medicinski zahvat i rehabilitacija izuzetno su skupi pa su Grad Buzet i odbor humanitarne akcije "Pomognimo Deniju" iz Roca pokrenuli aktivnosti da bi se prikupio potreban novac.

Dino je prve bolove u predjelu bubrega osjetio pocetkom lipnja. Lijecnici su posumnjali na kamence, dobio je antibiotike i bol je prošla, no vratila se krajem lipnja. Na ultrazvuku se pokazalo da izmedu bubrega i slezene ima tumor s metastazama na plucima i jetrima.

"Nakon prve i druge kemoterapije nije bilo pomaka nabolje. Denija su iz Rijeke hitno poslali u Zagreb, tamo su mu uspješno uzete i pohranjene maticne stanice za slucaj da mu se stanje pogorša, a profesorica Jelena Roganovic uputila me u Aviano kod doktora Maurizija Mascarina. U Italiju smo nosili uzorak tumora da bi tamo potvrdili ili odbacili dijagnozu jer kažu da je nakon druge kemoterapije trebalo biti pomaka. Rezultate ocekujemo krajem tjedna. Deni mora proci šest ciklusa kemoterapije, a u Aviano smo išli i da se dogovorimo, ako kemoterapija ne da željene rezultate, o odlasku na ciljano zracenje i vjerojatno operaciju", rekao je na konferenciji za novinare u cetvrtak Denijev otac Rino.

"Buzecani su pokazali da, unatoc krizi, imaju veliko srce vec prilikom prikupljanja novca za malog Davida Krušvara, kojem su u Padovi uspješno transplantirana jetra. Pozivam ih sada da tu buzetsku solidarnost i humanost iskažu obitelji Muzica koja se našla u problemima. Nemamo sve informacije o financijskoj težini medicinskih zahvata, niti o tome hoce li HZZO podmiriti troškove operativnog zahvata. Medutim, obitelj Muzica vec je do sada imala velike troškove i financijski je iscrpljenja, a predstoji joj niz drugih troškova. Odmah cemo poslati dopis svim istarskim gradovima i opcinama, zbratimljenim gradovima i gospodarstvenicima da svi zajedno pokušamo spasiti još jedan mladi ljudski život", porucio je gradonacelnik Valter Flego.

Najavljujuci humanitarne sadržaje, dogradonacelnik Siniša Žulic rekao je da se u sklopu Subotine 19. i 20. rujna održavaju "28. buzetski dani", Europsko prvenstvo brdskih autoutrka, te ce se na Mostu postaviti štandovi i sakupljati prilozi. U subotu u 20 sati klapa Motovun u Motovunu organizira humanitarni koncert. U srijedu se održava rukometna utakmica 3. kola Premijer lige, gdje je Buzet domacin Sisciji iz Siska, i tom ce se prigodom dio prihoda od ulaznica uplatiti za pomoc Deniju. U petak, 25. rujna, održat ce se humanitarni koncert u Rocu. Osim sekcija rockog KUD-a Istarski željeznicar sudjelovat ce i estradne zvijezde. U Erste banci d.d. za Denija je otvoren žiro racun broj 3101794072 na koji se izravno može uplatiti donacija.


Podijeli: Facebook Twiter