Pomorac - Istra 1961 1:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva prava pripremna utakmica drugoligaša Pomorca i peta ukupno, a prva u Hrvatskoj Istre 1961 po izrazito toplom vremenu završila je neodluceno. Domacin je poveo vec u prvoj pravoj prilici susreta. Igrala se šesta minuta kada je kapetan Marin Prpic ubacio jednu loptu iza leda pulske obrane koja je ostala ukopana tražeci zalede kojega nije bilo. Martin Šaban rutinski je primirio loptu, zaobišao gostujuceg vratara Lovrica i bez problema pospremio loptu u nebranjenu mrežu Istrana za 1:0.

Izabranici Predraga Stilinovica iskoristili su pocetnu dezorijentiranost Istre 1961 pa se na trenutke gotovo i nije moglo prepoznati tko je na terenu prvoligaš, a tko drugoligaš. Slavlje malobrojnih gledatelja u Kostreni nije trajalo dugo. Iz prve prave prilike izabranici Ante Miše, koji su do nedavno zbog izgubljenog sudskog spora s nekadašnjim trenerom Elvisom Scorijom imali zabranu nastupa u Hrvatskoj, izjednacili su rezultat.

Igrala se 18. minuta kada je nakon prekršaja obrane Pomorca Župan ubacio oštru lopu u protivnicki šesnaesterac. Zadnja linija Kostrenjana zaspala je taman toliko koliko je bilo potrebno Slobodanu Stranaticu da potpuno sam neobranjeno pošalje loptu iza vrata Davida Šegote.

Do kraja prvoga dijela Pomorac, tocnije Ivicic, propustio je realizirati dvije dobre prilike za vodstvo.

Nastavak susreta donio je ocekivano olakšanje u vidu pada temperaturnih vrijednosti, ali to se nije previše odrazilo na kvalitetu igre i prilike obaju momcadi koje su se brojale na kapaljku.

Igra Istre 1961 neocekivano je pala, ali jalovost gostujuce momcadi Pomorac nije znao ili mogao iskoristiti. Tek je Zore u 75. minuti iz slobodnog udarca zaprijetio Lovricu, a zalazak sunca i manjak vidljivosti zbog nedostatka umjetnog svjetla, odnosno reflektora, ocito je i utjecao na kvalitetu igre koja se uglavno odvijala izmedu dva protivnicka šesnaesterca.

Na prvu pravu priliku Puljana u drugom dijeli cekalo se do samog kraja susreta, agilni Andelkovic je nanizao nekoliko domacih igraca, dodao Nikoli Prelcecu ciji udarac u 86. minuti sa desetak metara mirno brani novopridošli Davor Burcsa.

U svakom slucaju, Pomorac je ostavio bolju sliku na terenu, za razliku od prvoligaša Istre 1961 koja s ovakvom igrom na Poljudu protiv Hajduka u prvom kolu Prve HNL može ocekivati samo - debakl.

Stadion Žuknica. Pomorac - Istra 1961 1:1 (1:0). Gledatelja: 100. Suci: Milan Kukuljan. Pomocnici: Marin Zekan, Ivan Matic (svi Rijeka). Strijelci: 1:0 Šaban (6'), 1:1 Stranatic (18').

POMORAC
: Šegota, Batkoski, Režic, Maric, Rudan, Jagacic, Pejic, Tomic, Prpic, Šaban, Ivicic (još su igrali: Živulic, Burcsa, Zore, Brozovic, Pinjuh, Muminovic, Kujundžija, Pinušic, Peric, Prtenjaca).

ISTRA 1961
: Lovric, Markovic, Pauletic, Stranatic, Kacic, Andelkovic, Kovacevic, Alimi, Župan, Roce, Šehic (još su igrali: Sušic, Prelcec, Batelic, Barišic, Žuržinov, Stojanovic, Stupic).


Podijeli: Facebook Twiter