Pomognimo Zoranu da izade iz stana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kraj ovog tjedna u Puli bit ce u znaku teško stradalog Zorana Divkovica iz Vodnjana kojem ce se pokušati pomoci tako što ce se sakupiti novac za izgradnju njegovog novog doma, a to ce se uciniti na subotnjem gospel koncertu u Domu hrvatskih branitelja te na štandu na tržnici u petak i subotu. O tome su danas u galeriji Cvajner govorili organizatori akcije "Život za Zorana" koji su najavili i daljnje aktivnosti kroz koje bi se iducih mjeseci pokušalo sakupiti novac.

Kako je objasnio Danijel Balaban, inace predsjednik udruge "Tranzicijska Pula", Zoran Divkovic 1995. je pao iz autobusa s kojim se vozio iz Vodnjana u Pulu te zadobio tešku ozljedu glave. Nakon operacije u pulskoj bolnici bio je u komi više od godinu dana, a danas nakon rehabilitacije i dodatnih operacija ne može stati na noge, otežano govori i obolio je od dijabetesa.

Još je tužnije što je Zoran u 15 godina od udesa samo dva puta izašao van iz malog i trošnog stana u kojem je prakticki zarobljen, a situaciju dodatno otežava cinjenica da je stan na drugom katu do kojeg vode strme stepenice i potrebno je više od pet osoba da Zorana iznesu vani, zato je i cilj akcije izgradnja prizemnice u kojoj bi živjeli Zoran i njegova nezaposlena mama. Zoran bi volio izaci na zrak, a najviše bi želio otici na ocev grob na kojem nikad nije bio.

Neke akcije vec su organizirane i nešto para je sakupljeno, ali nije dovoljno. Odgovor je vec stigao iz Grada Vodnjana koji je donirao parcelu od 600 cetvornih metara, a pokrit ce i dio troškova gradnje, no niti to, napominju organizatori, nece biti dovoljno, zato i nastavljaju s akcijom kako bi došli do 300 tisuca kuna za izgradnju i opremanje novog Zoranovog doma.

Na gospel koncertu u DHB-u koji pocinje u 20 sati nastupit ce zbor Eklesia, Bruno Krajcar, United Colors of Hosana te AB Vocal Group, prije poznati pod imenom Accapella Benjamin, o cemu je govorio Boris Golubic. Ulaz je slobodan, a Golubic je pozvao one koji dodu da što više novaca daju na samom koncertu.

Pored toga moci ce se novac donirati i na štandu na pulskoj tržnici u petak i subotu od 9 do 17 sati, te ce se u sklopu akcije koje organizira humanitarna udruga "Naš san je njihov osmijeh" moci pokloniti namirnice za 15 pulskih obitelji kao što ova udruga inace radi, o cemu je govorio njihov predsjednik Igor Loparic. Uputio je i poseban apel novinarima da dodu do ljudi i zamole ih da daju novac jer kako je naglasio, situacija nije sjajna.

Balaban je najavio i da ce se iduceg mjeseca održati vecer komedije na kojoj ce nastupiti Željko Pervan i Ivan Šaric, a u svibnju planiraju humanitarnu utakmicu, no ni na tome nece stati.

Zoranu je moguce pomoci i doniranjem priloga na žiro racun 2407000-3102851791 pri OTP banci, a moguce je nazvati i broj telefona 060-9112 za koji poziv košta 5,15 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter